Eşi yüksek sesle konuşunca doktor ameliyat etmedi iddiası

Adana'da 3 çocuk annesi 28 yaşındaki Cariye Mercan’a şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede apandisit teşhisi konuldu. Ameliyata alınacak kadın, iddialara göre eşi yüksek sesle konuştuğu için sıradan çıkarıldı. İlyas...

Google Haberlere Abone ol
Eşi yüksek sesle konuşunca doktor ameliyat etmedi iddiası

Adana'da 3 çocuk annesi 28 yaşındaki Cariye Mercan’a şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede apandisit teşhisi konuldu. Ameliyata alınacak kadın, iddialara göre eşi yüksek sesle konuştuğu için sıradan çıkarıldı. İlyas Yıldırım, defalarca özür dilemesine rağmen doktor E.S.’nin “Hastanı ameliyat etmeyeceğim, ne halin varsa gör.” dediğini ileri sürdü. Bu arada, 500 metre ilerideki kamu hastanesine sedye üzerinde götürülen Cariye Mercan’ın karın ağrısının apandisitten değil rahmindeki kistten kaynaklandığı ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Cariye Mercan, sabah saatlerinde karın ağrısı ile uyandı. Mercan’ı eşi İlyas Mercan merkez Seyhan ilçesindeki Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirdi. Tetkikler sonucu genç kadına apandisit teşhisi konuldu. Eşi İlyas Mercan, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Saat 12.00 civarıydı hastaneye geldiğimizde. Saat 15.00’e kadar tahlillerle uğraştık, film çekildi. Durumu iyi denildi, genel cerrahi de görsün öyle gidin dediler. Genel cerrahi baktı, ‘apandisit’ dedi. Ameliyat olması gerekiyor, acilen ameliyat için tahlil yapıldı, akciğer filmi çekildi. Dosya hazırlandı. Yukarı çıktık, hastamızın durumu da iyi değildi. Ameliyat sırasına aldılar, ama o sırada çok beklediğimiz için hastamızın da durumu iyi değildi. Konuşurken yüksek sesle konuşmuşum, kendimi kontrol edememişim demek ki, yanlış bir kelime kullanmadım. Daha sonra özür de diledim ancak doktor ‘yüksek sesle benle konuştun, hastanı ameliyat etmeyeceğim, ne halin varsa gör’ dedi. Ameliyat elbisesi giydirilmiş hastamı geri çıkarttı. Israr ettim, defalarca da özür diledim ancak buna rağmen ameliyat etmedi.” diye konuştu.

Eşinin doktorun gözünün önünde 3-4 kez kustuğunu ancak ilgilenen olmadığını anlatan Mercan, bu sırada 112 acil servisi arayıp ambulans istediğini, ancak hastanede olması sebebiyle araç tahsis edemeyeceklerini söylediklerini anlattı. Daha sonra, Sağlık Bakanlığı’nı arayıp doktordan şikayetçi olduğunu anlatan İlyas Mercan, eşini 500 metre ilerideki Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi’ne sedyeyle taşıdığını kaydetti. Mercan, “Yapacak başka bir şeyimiz yoktu, sedyeyle getirdik hastaneye. Sağolsun buradakiler gerçekten ilgilendi. Bizi çok sevdiklerinden mi bilmiyorum” dedi.

"ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM"

Eşini getirdiği ikinci hastanede apandisit teşhisi konulmadığını anlatan Mercan, “Önceki hastanede eşim ameliyat olacaktı, narkoz verilecek, bıçak vurulacaktı. Yanlış teşhis yanlış sıkıntılar yaşadık. Şu anda tedavisi devam ediyor, sağlık durumu iyi, kendini toparladı. Rahimde kist var denildi, net bir şey yok ancak ultrason çekilecek, bugün belli olacak. İyi ki ameliyat olmamış. Birilerini suçlama derdinde değilim, olanları anlatmaya çalışıyorum. Konuyla ilgili gerekirse savcılığa da başvuracağız, şikayetçi olacağım.”

YAĞCI: DOKTORUN AMELİYATA SAKİN GİRMESİ LAZIM

Adana Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Mehmet Yağcı, hastaneye karın ağrısı şikayetiyle başvuran daha sonra ise sedyeyle taşınan Cariye Mercan’ın kendilerinden izinsiz götürüldüğünü söyledi. Yağcı, ameliyatta başka bir hasta olduğu için Mercan’ın serum verilerek kontrol altında bekletildiğini bildirdi. Bu sırada doktorla hasta yakınları arasında bir diyalog süreci yaşandığını aktardı. Yağcı şunları kaydetti: “Hasta yakınlarıyla yaşanan sorunun ardından doktor arkadaş bu durumda ameliyata girmem uygun olmaz, sakin kafa ile girmem lazım demiş. Bunun üzerine ben devreye girdim, iki genel cerrah arkadaşı çağırdım. Hasta yakınlarını da ikna etmeye çalıştım ancak hasta yakınları beklemeden ve biz izin vermeden hastaneden ayrıldı.”

CİHAN

Yorumlar