Eşi ve 3 çocuğunu öldüren baba, 4 kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı

Kocaeli İzmit'te eşi ve 3 çocuğunu öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Ramazan Geniş, ayrı ayrı 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eşi ve 3 çocuğunu öldüren baba, 4 kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı

Kocaeli İzmit'te eşi ve 3 çocuğunu öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Ramazan Geniş, ayrı ayrı 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

    İzmit Kocatepe Mahallesi Pir Sultan Abdal Caddesi 64. Sokak'taki bir binanın giriş katında bulanan dairede, 14 Ocak 2013 tarihinde, anne ve 3 çocuğu ölü bulunmuştu. Katil zanlısı olarak yakalanan baba Ramazan Geniş tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. İddianamede, eşi ve 3 çocuğunu öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan baba Ramazan Geniş'in son zamanlarda maddi sıkıntı yaşadığı belirtilmişti. Bu konuda şu ifadelere yer verilmişti: "Sabit bir işi olmadığı, son zamanlarda maddi durumu iyice bozulan şüpheli Ramazan'ın 1-2 ay evin kirasını ödeyemeyecek duruma geldiği, kızı Aysima'nın doğum masrafları için babasından 1500 lira borç para aldığı, bir bankadan 6 bin lira tüketici kredisi kullandığı, kredi borcunu ödeyemediği için takibe alındığı, gecikme faizleri hariç 4 bin 726 lira kredi borucunun bulunduğu, ekonomik sıkıntılar nedeniyle ailesini geçindirmekte zorluk yaşayan şüphelinin, bu durumu ailesine yansıtmadığı, eşi ve çocukları ile mutlu bir hayat sürdüğü, aile fertleriyle yakından ilgilendiği, Kocatepe İlköğretim Okulu 1. sınıfta okuyan maktül oğlu Gökdeniz'i okula götürüp getirdiği, oğlunun durumuyla ilgilendiği ve öğretmenleriyle bir takım görüşmeler yaptığı, çevresinde sessiz, uysal ve kendi halinde biri olarak tanındığı, ailesine bağlı mazbut aile yaşantısı sürdürdüğü, şüpheli ile maktül eşi arasında adliyeye yansıyan herhangi bir kavga bulunmadığı…"

    İddianamede olayın oluş anı da bütün detaylarıyla anlatılarak Ramazan Geniş'in eşi ve çocuklarını boğarak ve bıçaklayarak öldürdüğü ifade edilmişti. İddianamede zanlının olay sonrası ne yaptığına da değinilerek, şunlar kaydedilmişti: "Zanlının evin içerisinde bir süre dolaşıp durduğu, suçta kullandığı bıçağı sobanın içerisine attığı, ardından kapıyı kilitleyip evden çıktığı, aracıyla Kuruçeşme Meydanı'nda indiği, meydanda arabayı park ettikten sonra 3-4 saat dolaştığı, akşama doğru aracıyla eve geri döndüğü, savunmasına göre evde fare ilacı içerek intihara kalkıştığı, sonra tekrar kapıyı kilitleyerek evden çıktığı, aracı çalıştıramayınca yukarıdan aşağıya boşa atarak 3-4 sokak aşağı götürüp bıraktığı, 2-3 saat yürüdükten sonra Derince Harmantarla mevkindeki ormanlık alana gittiği, geceyi ormanlık alanda geçirdiği, ertesi gün akşama doğru ormanlık alandan çıkarak yürüyerek tekrar eve geldiği, öldürdüğü eşi ve 3 çocuğunu oturma odasına bıraktığı gibi gördüğü, yine savunmasına göre, yatak odasında ağrı kesici ilaç ile birlikte fare zehri içerek intihara kalkıştığı, sonra yatak odasında uyuduğu, sabah uyandıktan sonra kapıyı kilitlemeden evden çıktığı, yürüyerek D-100 Karayolundaki Kuruçeşme otobüs duraklarına gittiği, oradan otobüs ile Hereke'ye geçtiği, akşam saatlerine kadar Hereke sahilinde dolaştığı, akşam olunca vapur ile Karamürsel'e geçtiği, Karamürsel'en yürüyerek Ulaşlı beldesine gittiği, boş bir inşaatta yatıp kalktığı sonra yürüyerek aracı park ettiği yere geldiği, polisler buluncaya kadar araçta yattığı…"

    Savcı hazırladığı iddianamede zanlı hakkında, TCK 82/1 d,e maddeleri uyarınca 4 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti. Kocaeli Adliyesi'nde son duruşması yapıldı. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ramazan Geniş, avukatı Serap Salı, öldürülen Aysel Geniş'in babası Salih Aysu katıldı. Duruşmada Geniş hakkında karar çıktı. Mahkeme, Geniş'e 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

    Geniş mahkeme heyetine, "İnsanoğlunun başına her an her şey gelebilir. Bunun da bana ders olduğunu düşünüyorum. Fazla söyleyecek bir şey yok." dedi. CİHAN

Yorumlar