Eşi tarafından terk edilen anne: Çocuklarım, ‘Keşke herkesin babası ölse’ diyor

Kayseri’de istenmeyen bir evlilikten 1’i epilepsi hastası 3 çocuğu olan ve eşi tarafından terk edilen anne, çocukları için yaşam mücadelesi veriyor. Anne Hamide Şarlı’nın ifadelerine göre çocukları, ‘Keşke herkesin babası ölse’...

Google Haberlere Abone ol
Eşi tarafından terk edilen anne: Çocuklarım, ‘Keşke herkesin babası ölse’ diyor

Kayseri’de istenmeyen bir evlilikten 1’i epilepsi hastası 3 çocuğu olan ve eşi tarafından terk edilen anne, çocukları için yaşam mücadelesi veriyor. Anne Hamide Şarlı’nın ifadelerine göre çocukları, ‘Keşke herkesin babası ölse’ diyerek babasızlığın ne kadar acı çektirdiğini çocuk halleriyle anlatmaya çalışıyor. Acılı annenin tek isteği, hasta çocuğunun tedavisi için oturdukları kasabadan Kayseri il merkezine taşınmak.

    Yarın Anneler Günü. Kayseri’nin Yemliha beldesinde 1’i kronik hasta 3 çocuğuyla birlikte yaşayan 29 yaşındaki Hamide Şarlı, hayat mücadelesiyle yılın annesi seçilmeye aday. Şeymanur (14), Ahmet Hakan (11) ve Berat Aydın (8) ismindeki çocuklarıyla tek başına yaşam mücadelesi veren anne Şarlı’nın hayat hikayesi yürek burkuyor. Kalabalık bir ailede dünyaya gelen Şarlı, çok istemesine rağmen okutulmamış. İstemediği biriyle de erken yaşlarda evlendirilen Şarlı, üçüncü çocuğuna hamileyken eşi tarafından terk edilmiş. 2 yıl önce resmen boşanan Şarlı, çocuklarıyla birlikte bir hayırseverin kira almadan oturttuğu, 2 odalı ve banyosu bulunmayan bir evde kalıyor. Aşırı yağmurlarda evin tavanından su sızıyor. Eşyalar da yine hayırseverlerin bağışlarıyla alınmış. Aile, geçimini ise epilepsi hastası olan Ahmet Hakan için bağlanan cüzi özürlü maaşı ve yardımseverlerin verdiği zekat, fitre, gıda ve giysi destekleriyle sağlıyor. Şarlı, bir dönem de tarlalarda çalışıp geceleri ördüğü örgüleri satarak geçimini sağlamaya çalışmış.

    Çocuklardan Şeymanur 7. sınıf, epilepsi hastası Ahmet Hakan 4. sınıf ve Berat Aydın 2. sınıfta okuyor. 7 aylık olarak dünyaya gelen Ahmet Hakan, zamanında hastaneye götürülmediği için havale geçirmiş. Şu anda 3 yaşındaki çocuğun zekasına sahip ve kalan ömrünü nöbetli epilepsi hastası olarak geçirmek zorunda. Ahmet Hakan’ı okula ise küçük kardeşi Berat Aydın götürüp getiriyor.

    Kanser tedavisi gören anne Hamide Şarlı da, her şeye rağmen okuma azmiyle dolu. Çocukken çok istemesine rağmen ailesi tarafından okula gönderilmeyen Şarlı, önce dışarıdan ortaokulu bitirmiş ve şimdi de lise sınavlarına hazırlanıyor. Amacı ise lise diplomasıyla bir iş sahibi olup kendi ihtiyaçlarını karşılamak.

    Babasız büyümek en fazla çocukları etkilemiş. Anne Hamide Şarlı’nın ifadelerine göre çocuklar, ‘Keşke herkesin babası ölse’ diyor. 2 oğlunu babasız sünnet ettirdiğini ve bunun çok acı olduğunu söyleyen Şarlı, eski eşinden ve ailesinden hiç destek görmediğini anlattı. “Çocuklarım için yaşıyorum” diyen Şarlı, “İçinde bulunduğumuz durum çocuklarımın da psikolojisini bozdu. İçe kapanıklar ve psikolojik tedavi alıyorlar. Ne olursa olsun bir insan evladını bırakmamalı. Benim tek isteğim, çocuklarımın karnının doyduğu huzurlu bir yaşam sürmeleri. Onların gülmesi. ‘Keşke herkesin babası ölse’ diyor benim çocuklarım. Bu ‘bizim babamız yok, kimsenin de olmasın’ demektir bilene. Biz hiç bayram yaşamıyoruz. Çocuklarım çok sefillik çektiler ve herkese imrenerek büyüdüler.” diyor.

    Hamide Şarlı, “Bunu Rabbim verdi, tevekkülüm sonsuz. Vardır bir bildiği” diyerek de yine de haline şükrediyor. Ailenin tek isteği, Ahmet Hakan’ın tedavisi için Kayseri merkezde bir eve taşınmak. Çünkü, haftada 4 gün özel eğitim alması gereken Ahmet Hakan, beldede olduğu için devlet 1 günlük servis parasını karşıladığından 3 gün eğitim alamıyor. CİHAN

Yorumlar