Eshabı Kehf bizim manevi değerimizdir

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan Eshabı Kehf külliyesini gezen tv sunucusu Asım Yıldırım Ashabı Kehf in manevi değerlerimiz olduğunu belirterek sahip çıkılması gerektiğini belirtti.Afşin’de geldiği bir program öncesi ilçedeki...

Google Haberlere Abone ol
Eshabı Kehf bizim manevi değerimizdir

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan Eshabı Kehf külliyesini gezen tv sunucusu Asım Yıldırım Ashabı Kehf in manevi değerlerimiz olduğunu belirterek sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Afşin’de geldiği bir program öncesi ilçedeki Ashabı Kehf külliyesini gezen Asım Yıldırım külliye ile alakalı rehberden bilgi aldı. Rehbere külliye hakkında soru soran Yıldırım, Külliyeye hayran kalarak buradaki insanların tanıtım için daha çok çalışması gerektiğini, belirtti. Kur'an-ı Kerim'de Kehf suresinde geçen ve yaklaşık 300 sene uyudukları belirten gençler için dünyada 7 yerde ve Türkiye’de 3 yerde ziyaret yeri olduğunu belirten Yıldırım, gezdiklerimin içerisinde en belirgin yerin ilk defa geldiği Afşin’de olduğunu belitti.

Tarihi dokunun güzelliklerini inceleyen Yıldırım, Afşin’in gerek havaalanına gerekse il merkezine olan uzaklığı bakımından pek tanıtımda başarılı olmadığını belirtti. Avrupa’da üç beş taşdan ibaret olan yerlerin dahi tur kapsamına alınarak insanların buraları görmesinin sağlandığını belirten Yıldırım, yanı başımızda olan Afşin’deki Ashabı Kehf in dahi günümüzde bir çok insan tarafından bilinmediğini belirtti. Kendisinin dahi ilk defa gördüğü Külliyeye hayran kaldığını belirten Yıldırım: "Ben daha önce Tarsus’taki Ashabı Kehf i gezmiştim ilk defa Afşin'i ve külliyeyi görmek nasip oldu, hayran kaldım. Bu külliye manevi değer kokuyor. Buraların kıymetinin bilinmesi lazım, buralar bize birer ibret vesilesi, ölümden sonra dirilmeye birer delil. Burada yatan 7 kişi Allah yolunda mücadele ettiler. Bunları örnek alıp geleceğe aktarmamız lazım" dedi.

Yaklaşık 2 saat külliyede inceleme yapan Yıldırım'a külliye tablosu hediye edildi. Yıldırım, müsait olduğunda Ashabı Kehf de program yapma sözü vererek ilçeden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar