Esenyurt'un muhtemel yeni belediye başkanı belli oldu

Esenyurt'ta Necmi Kadıoğlu'nun 13 yıllık görev süresinin ardından yapılacak seçimle Meclis Üyesi Ali Murat Alatepe başkanlığa seçilmesi bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Esenyurt'un muhtemel yeni belediye başkanı belli oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'un Esenyurt ilçesi belediye başkanlığı koltuğuna aday gösterilen isim Ali Murat Alatepe oldu. Meclis üyesi Alatepe, AK Partili üyelerin oylarıyla seçilmesi bekleniyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu 13 yıll 8 ay süren görevinin ardından dün sürpriz bir şekilde istifasını açıklamıştı.

Kadıoğlu'nun istifasıyla ilgili belediyeden yapılana çıklamada, istifanın 'sağlık nedeniyle' gerçekleştirildiği belirtilmişti. Açıklamada şöyle denilmişti: "Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısıyla böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır. Sayın Belediye Başkanımızın, seçildiği günden bugüne kadar Esenyurt ilçesine ve halkına olan duyarlılık sebebiyle almış olduğu bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Kendisine Esenyurt ilçesi ve içinde yaşayan insanlar adına gösterdiği insanüstü gayret, çaba ve çalışmalar, sağlık, eğitim, çevre, kültür, sosyal barış daha nice hizmetlerinden ötürü sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi kamuoyu önünde sunarız."

ALİ MURAT ALATEPE KİMDİR?

1966 Erzurum merkez doğumlu olan Alatepe, 2009 Yerel secimlerinde Esenyurt Belediye meclis üyesi seçilmişti. 2011-2014 arası belediye encümeni ayrıca 5 yıl plan Bütçe ve Spor Komisyonu üyeliği yaptı. 2012 yılından itibaren Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun siteler ve toplu konutlardan sorumlu danışmanlığını yaptı.

2014 yerel seçimlerinde tekrar Esenyurt ve İBB meclis üyesi seçildi.

Yorumlar