Esenyurt Mahallesi'ne 32 derslikli okul ile spor salonu

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mahallenin ihtiyacı olan ve öğrencilerin kalabalık sınıflarda eğitim aldığı Esenyurt mahallesine 32 derslikli okul yaptırılacağını bildirdi. Kocayusuf caddesi üzerinde yer alan...

Google Haberlere Abone ol
Esenyurt Mahallesi'ne 32 derslikli okul ile spor salonu

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mahallenin ihtiyacı olan ve öğrencilerin kalabalık sınıflarda eğitim aldığı Esenyurt mahallesine 32 derslikli okul yaptırılacağını bildirdi.

Kocayusuf caddesi üzerinde yer alan ve imar planında eğitim olarak tescil edilen alanda 32 derslikli okul yaparak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edileceğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlkokulunu, Karamercan Ortaokulunu, Ambar Anaokulunu inşa ederek hizmete sunduklarını şimdi de Esenyurt Mahallesi'ne okul inşa ederek eğitime katkı ve destek verileceğini belirtti.

Esenyurt Mahallesi'nin 2 katlı evlerin kentsel dönüşüm ile çok katlı binalara dönüşmesi ile nüfus artışı oluştuğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi’nin eğitim ve eğitimcinin dostu olduğunu hayırsever belediye olarak madalyalar ile ödüllendirildiğini ifade etti. Büyükkılıç, şu bilgileri verdi: “Esenyurt mahallesi gün geçtikçe büyüyor ve gelişiyor. Çok katlı binaların yükselmesi ile nüfusta artış oluşuyor. Buna istinaden belediye olarak gelişen ve değişen ihtiyaçları gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Esenyurt Kapalı Semt Pazarı, Esenyurt Sosyal ve Kültür Merkezi ve Parkı, yeni yolların açılması gelişen Esenyurtta yenilenen hizmetlerdir. Şimdi de bin 500 metrekare taban alanı olan zemin artı 2 katlı 32 derslikli modern bir okul inşa edeceğiz. 2 bilgisayar sınıfı, fen laboratuarı, öğretmenler odası, kantin, Wc gibi her türlü sosyal ve eğitimsel donatısı ile bina yapacağız. 700 metrekare alanlı 200 kişilik tribünü olan spor salonu da yapılarak eğitimde bütünlük sağlayacağız."

Başkan Büyükkılıç, 32 derslikli okul ile spor salonu için ihaleye çıkılacağını ve bu yıl sonunda hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar