Esenyurt esnafının bariyer isyanı

Esenyurt’ta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan meydan düzenleme inşaatı için konular bariyerler, esnafı isyan ettirdi. İş yapamadıklarını belirten esnaf, dükkanlarının bir metre mesafesine kadar dayanan bariyerleri yıktı.İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
Esenyurt esnafının bariyer isyanı

Esenyurt’ta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan meydan düzenleme inşaatı için konular bariyerler, esnafı isyan ettirdi. İş yapamadıklarını belirten esnaf, dükkanlarının bir metre mesafesine kadar dayanan bariyerleri yıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Esenyurt Meydanı’nı düzenleme çalışmasının uzaması, vatandaşlar ile esnafın tepkisini çekti. Bölge esnafı, çalışma yapılan yerleri ayırmak için kullanılan ve iş yerlerinin yaklaşık 1 metre mesafesine kadar döşenen bariyerlere isyan etti. Bariyerler nedeniyle dükkanlarına müşteri gelmediğini söyleyen esnaf, önce yetkililerle görüştü. Olumlu netice alamayan esnaflar, daha sonra bariyerlere yöneldi. Öfkeli kalabalık, bariyerleri yıktı.

Bir görevlinin, “Bariyerleri yıkmak çözüm değil!” demesi üzerine esnaflardan biri, “Başka çözümü yok, çözümü bu. Beş bankadan kredi çekmişim, hiç birini ödeyemiyorum.” şeklinde sert tepki gösterdi.

Sigortalı dört çalışanı olduğunu söyleyen bir diğer esnaf ise, “2013 8. ay, bu da 2014 7. ay. Yeter, güç kalmadı artık. İlla bir şeylerin olması mı lazım? Can mı yanması lazım?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

‘ÇALIŞMA ÇOK YAVAŞ, AKŞAMA KADAR KAZIKLARI İZLİYORUZ’

Yaklaşık 1 yıldır adeta abluka altında kaldıklarını ifade eden Esenyurt esnafı, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) duygularını dile getirdi. Talat Taşdemir, “Bir yıldır halkla 1-1,5 metrelik dar alanı paylaşıyoruz. Kimse geçemiyor. Halk yürüyemiyor. Aileler el arabasıyla buradan geçemiyor. Bitme noktasına geldik. Ödemelerimiz, kiralarımız, yanımızda çalıştırdığımız insanlar bunların sigortaları… Çalışmalar halk için eyvallah saygımız var; ama biraz da esnafı düşünmek gerekiyor.” dedi.

Mevlut Albayrak ise, “Bir senedir düzgün bir çalışma yok. Adam gelmiş iki kazığı çakmış, bırakıp gitmiş öyle. Akşama kadar kazıkları izliyoruz. Burada esnaf kan ağlıyor kimsenin haberi yok.” Şeklinde konuştu.

Bir diğer esnaf Levent Saniloğlu da, “Esnaf olarak çok perişan haldeyiz. Birer milyardan (bin) dört çalışanım var, ben burada iş yapamıyorum. Perişan haldeyim. 6-7 aile buradan geçiniyor. Ama halk önümüzden geçemiyor. İş yapamıyoruz.” dedi.

Kira ödeyemediğini söyleyen Mustafa Yurt ise, “Üç aydır dükkânımın kirasını ödeyemiyorum. Adaletsiz bir çalışma var. Cumartesi-pazar çalışmıyorlar. Sanki devlet memuru. Altı aydan beri ön tarafı kavga ederek ancak açtırabildik.” ifadelerini kullandı.

Bu arada meydanda dev bir billboarda asılan afişte Esenyurt Meydan Projesi’nin bitim tarihi Temmuz 2014 olarak gösteriliyor. Meydan düzenlemesi amacıyla yaklaşık bir yıldır sürdürülen çalışmalar nedeniyle Esenyurt Meydanı adeta şantiye dönmüş durumda. Esnaf ile inşaat alanı arasında metrelerce uzunlu demir bariyerler dikilirken, insanlar yürümede güçlük çekiyor.

CİHAN

Yorumlar