Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu istifa etti

İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti. Belediyenin basın biriminden yapılan yazılı açıklamada Başkan Kadıoğlu'nun 3 yıldır devam eden sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldığı belirtildi. Kadıoğlu 2004 yılından bu yana Esenyurt belediye başkanlığı görevini yürütüyordu.

Google Haberlere Abone ol
Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu istifa etti

Sonhaberler | Haber Merkezi

İstanbul'un Esenyurt ilçesi Belediye Başkanı AK Partili Necmi Kadıoğlu görevinden istifa etti. Kadıoğlu'nun sağlık nedeniyle görevini bıraktığı belirtildi. 

Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığı görevine seçilip yaklaşık 13 yıl 85 ay görevini aralıksız yürüten Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, bugün itibariyle kendi isteği ile görevinden istifa etmiş, buna ilişkin yazılı talebini Valilik makamına iletmiştir. 

Sayın belediye başkanımız son 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları sebebiyle tedavi görmektedir. Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısı ile böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır.

Sayın belediye başkanımız seçildiği günden bugüne kadar Esenyurt ilçesine ve halkına olan duyarlılık sebebiyle almış olduğu bu kararı saygı ile karşılıyoruz. Kendisine Esenyurt ilçesi ve içinde yaşayan insanlar adına gösterdiği insanüstü gayret, çaba ve çalışmalar, sağlık, eğitim, çevre, kültür, sosyal barış daha nice hizmetlerinden ötürü sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi komuoyu önünde sunarız.

NECMİ KADIOĞLU KİMDİR?

1954 yılında doğan Necmi Kadıoğlu aslen Gümüşhanelidir. İlkokulu Gümüşhane'de orta, lise ve üniversite eğitimini ise İstanbul'da tamamladı. İş hayatına Gümrük Müşaviri olarak başladı. Mali Müşavir olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında üstdüzey yöneticilik yaptı.

1992-1993 yılları arasında Kağıthane Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi'nde Belediye Başkanı olarak göreve başladı. İyi derecede İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve altı çocuk babasıdır.

Yorumlar