Esenler'de çiğköfte festivali

Esenler Belediyesi, Adıyamanlılarla birlikte çiğköfte festivali düzenledi. Türkiye’de ilk olduğu belirtilen festivalde vatandaşlara 5 ton çiğköfte ikram edildi.

Google Haberlere Abone ol
Esenler'de çiğköfte festivali

Esenler Belediyesi, Adıyamanlılarla birlikte çiğköfte festivali düzenledi. Türkiye’de ilk olduğu belirtilen festivalde vatandaşlara 5 ton çiğköfte ikram edildi.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen festival Esenler Belediyesi, Esenler Adıyamanlılar Derneği, İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Esnaf Sanatkarlar Derneği tarafından düzenlendi.

Sıra gecelerini andıran festivalde halk müziği eşliğinde yaklaşık 5 ton çiğköfte yoğruldu. Çiğköfte hazırlanırken meydanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti ve halk oyunu gösterileri sunuldu.

Çiğköftenin tarihte ve Türk kültüründe önemli bir yeri olduğunu ifade eden Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “Hazreti İbrahim’e dayanan gerçekten Anadolu topraklarının buram buram kokusunu kendi içinde hissettirdiği gibi aslında bu yoğrulan çiğköftenin bir sevgiyi karmanın olduğunu, muhabbeti karma olduğunu, her şeyden önemlisi Anadolu insanının yok ve yoksulluk karşısında kendini nasıl ayakta tuttuğunu göstermesi açısından çiğköfte çok önemli bir medeniyet değeridir.” dedi.

5 ton çiğköfte dağıtacaklarını belirten Göksu, bunun için 3 ton bulgur ve 1 ton biberin işlendiğini kaydetti. Daha önce de Türkiye’de ilk festivaller düzenlediklerini hatırlatan Göksu, “Bundan sonra Türkiye’nin bir çok yerinde çiğköfte festivali düzenlenecektir. Biz ilkini yaptığımızda gerisi devam ediyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Göksu ve protokol üyeleri kısa süreli çiğköfte yoğurdu. Daha sonra vatandaşlara çiğköfte dağıtılan çadıra geçen Göksu, vatandaşlara çiğköfte dürümü dağıttı. Uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar ise çiğköfteden alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Çiğköfteden alabilen vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar