Eşeğe ters binen Nasrettin Hoca emniyet kemeri taktı

Sivas’ta 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları sergilendi.

Google Haberlere Abone ol
Eşeğe ters binen Nasrettin Hoca emniyet kemeri taktı

Sivas’ta 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları sergilendi. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan etkinlikte protokolün çocuklarla çelik çomak oynaması en dikkat çekici anlardan biri oldu. Eşeğe ters binen ve emniyet kemeri takan Nasrettin Hoca çocuklar tarafından ilgi gördü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çocuk oyunları şenliği düzenlendi. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları sergilendi. Program Kızılırmak İlköğretim Okulu öğrencilerinin emniyet kemerine dikkat çekmek amacıyla Keloğlan ve Nasrettin Hoca tiplemesini canlandırmasıyla başladı. Eşeğe ters binen ve emniyet kemeri takan Nasrettin Hoca çocuklar tarafından ilgi gördü.

Daha sonra ise unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları olan mendil kapmaca, topaç çevirme, güvercin taklası, sek sek, ip atlama, körebe, birdirbir, çuval ve yumurta yarışları eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu.

İlköğretim okulları öğrencilerinin katıldığı etkinlikte eğlenceli dakikalar yaşandığı oyunlar, ilgi görürken çocukların çelik çomak oyunundan sonra protokol oyuna davet edildi. Burada Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ile Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Özdemir çocukken oynadıkları çelik çomak oyununu yeniden oynama fırsatı buldu. Özaydın ve Özdemir, İlk haklarında yansalar da daha sonra başarılı atışlar yaptı.

Etkinlik mendil kapmaca, ip atlama, çuval yarışı yumurta yarışmaları ile sona ererken, daha sonra ise düzenlenen yarışmalarda dereye girenlere ödülleri verildi. CİHAN

Yorumlar