Esed'in önemsediği 45 Tepesi muhaliflerin kontrolüne geçti

Suriye’de muhalifler Laskiye kıyılarına doğru ilerliyor. 5 gündür Suriye'nin Keseb kasabasında süren çatışmalarda muhalifler Esed'in kalesi olarak gördükleri 45 Tepesini de ele geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Esed'in önemsediği 45 Tepesi muhaliflerin kontrolüne geçti

Suriye’de muhalifler Laskiye kıyılarına doğru ilerliyor. 5 gündür Suriye'nin Keseb kasabasında süren çatışmalarda muhalifler Esed'in kalesi olarak gördükleri 45 Tepesini de ele geçirdi. Muhaliflerin farklı noktalardan ilerleyerek Laskiye kıyılarına doğru gitmeye çalıştıkları öğrenildi. 5 gündür Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınır hattına en yakın noktada bulunan Keseb kasabasındaki çatışmalar hızlandı. Bölgedeki yağışlı havaya karşın çatışmalar sürüyor. Esed rejimine bağlı uçaklar kasabayı havadan vurmayı sürdürürken, muhalifler ağır silahlarla karşılık veriyor. Bölgede patlama sesleri eksik olmuyor.

Çatışmalarda yaralanan muhalifler en yakın noktalardan Türk sınırına getirilerek bölgedeki ambulanslarla hastanelere kaldırılıyor. Çatışmaların yoğunlaştığı son günlerde bölgeden 150'den fazla yaralı geldiği bilgisi verildi. Getirilen yaralılar arasındaki 4 yaralıda kusma ve nefes darlığı tespitinin ardından bölgeye kimyasal silah kullanılmış olabileceği endişesi ile UMKE ekipleri gönderildi. Yaralılarda yapılan ilk kontrollerde kimyasala rastlanmazken muhalifler Esed'in kale olarak gördüğü bu mevkii alabilmek için kimyasal silah kullanabileceği endişesini taşıdıklarını söylüyorlar.

Sınırın sıfır noktasına kadar zaman zaman ilerleyen çatışmalar nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri de arttırıldı.
CİHAN

Yorumlar