ESDER: Hileli gıda ürünlerine de sigaradaki gibi uyarı yazıları yazılsın

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde piyasaya ‘hileli ürün’ süren bazı firmaların isimlerini açıklayarak, ifşa etmişti. Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) de yaptığı açıklamada, hileli üretim yapan firmaların...

Google Haberlere Abone ol
ESDER: Hileli gıda ürünlerine de sigaradaki gibi uyarı yazıları yazılsın

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde piyasaya ‘hileli ürün’ süren bazı firmaların isimlerini açıklayarak, ifşa etmişti. Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) de yaptığı açıklamada, hileli üretim yapan firmaların isimlerinin ürünün üzerine yazılmasını istedi. ESDER Başkanı Mahmut Çelikus, “Hileli gıda ürünü üreten markaların açıklanması çözüm değil. Bu firmalar ürünlerine, yapmış olduğu bu durumu yazmalı ki tüketici o ürünleri almasın.” ifadelerini kullandı. Çelikus, sigara paketlerindeki uyarıya benzer bir uyarının gıda ürünlerinde de yer alması gerektiğini savundu.

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, son zamanlarda gıda ürünlerinde hileli üretim yaparak tüketiciyi aldatan ve insan sağlığını hiçe sayarak hala üretime devam eden firmaların sayısının arttığına dikkat çekti. Çelikus yaptığı açıklamada, hileli üretim yapan firmaların esnaf ahlakıyla uzaktan yakından alakası olmadığını belirterek, “Bu firmaların kamuoyuna duyurulması aynı zamanda bir ahilik geleneği olan pabucun dama atılması olayını akıllara getirmelidir.” dedi.

ESDER olarak hileli üretim yapan esnafların üyeliklerini hemen iptal ettiklerini kaydeden Mahmut Çelikus, “Bu üretici firmaların bağımlı olduğu odaların da üzerlerine düşen görevleri yapmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

SİGARA PAKETLERİNDEKİ UYARININ BİR BENZERİ GIDA ÜRÜNLERİNDE DE OLMALI

Dernek Başkanı Mahmut Çelikus bir öneride bulunarak, sigara paketleri üzerindeki uyarıların bir benzerinin gıda ürünlerine de yazılması gerektiğini vurguladı. Çelikus, “Sigara paketlerinde sağlığa zararlı olduğu nasıl belirtiliyorsa aynı şekilde insan sağlığına zararlı olan, kalitesiz ve hileli yollarla üretilen ürünlerde de bu şekilde sağlıklı olup olmadığına dair bir hatırlatma uygulaması yapılmalıdır. Tüketici bilmeyerek sağlık tuzağına düşürülmemeli. O ürünlerden bilmeyerek ve istemeyerek hepimiz tüketmiş olabiliriz.” dedi. CİHAN

Yorumlar