ESDER, Ereğli'de gençlik merkezi açtı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Eğitim Sevenler Derneği (ESDER) tarafından gençlik merkezi açıldı.

Google Haberlere Abone ol
ESDER, Ereğli'de gençlik merkezi açtı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Eğitim Sevenler Derneği (ESDER) tarafından gençlik merkezi açıldı. Merkezde öğrencilerin derslerine yardımcı olunacağı gibi boş vakitlerini geçirmeleri adına çeşitli çalışmalarda yapıldığı belirtildi.

    Ereğli Eğitim Sevenler Derneği tarafından hazırlanan gençlik merkezi düzenlenen açılışla hizmete açıldı. Daha çok lise talebelerine yönelik kurulan gençlik merkezine öğrenciler derslerini yapabilmeleri adına odalar hazırlanmış. Öğrencilerin sosyalleşme adına aktivitelerini gerçekleştirmeleri için oyun odaları ile birlikte internet bağlantılı bilgisayarlar ve oyun odaları da unutulmamış. Açılış sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gençlik merkezi müdürü Muhammed Akkaya, amaçlarının öğrencilere destek vermek olduğunu söyledi.

    Akkaya, "Gençlik merkezimiz ESDER gençlik merkezi olarak kuruldu. Kuruluşunda eğitim gönüllüsü ağabeyler yardımcı oldu. Burası onlar sayesinde kuruldu. Faaliyet olarak burada genellikle liseli arkadaşlara yönelik olacak. Okul derslerine yardımcı olmaları adına burada iki tane sınıfımız var. Bu sınıflar da arkadaşlara ders anlatılacak. Öğretmen arkadaşların aracılığıyla burada arkadaşlara ders anlatılacak. Daha sonra dersten sonra öğrenci arkadaşların sosyalleşmesi adına sosyal aktiviteler adına playstation, xbax, internet bilgisayar gibi ayrı ayrı odalarımız var. Dışarıda kahvehanelere gideceklerine böyle ortamlar da müspet yerlerde bulunması iyi olur. Arkadaşlar için güzel bir imkan. Derslerden ve sosyal aktivitelerden sonra burada arkadaşlara manevi destek de verilecek. Namazların kılınması için 3 tane dinlenme salonu var." dedi. CİHAN

Yorumlar