ESDER: Anadolu nefretin değil, sevginin vatanıdır

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
ESDER: Anadolu nefretin değil, sevginin vatanıdır

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Ülkenin son günlerde gerilimli günlerden geçtiğini belirterek, herkesi sağduyuya çağıran Çelikus, ‘Anadolu yüzyıllardır nefretin değil, sevginin vatanıdır.” dedi.

    Anadolu topraklarının bizlerle birlikte hem Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu’nun Türk Cumhuriyetleri’nin zulüm gören tüm mazlumların son sığınağı olduğuna işaret eden Mahmut Çelikus, “Bu güzel topraklarda huzurlu şekilde kalmak için gönül gönüle vermeliyiz. Nerede bir zulüm varsa mazlumlar vatanımıza sığınmışlardır. Dün olduğu gibi bugünde Anadolumuz mazlumlar için son sığınaktır. Bu vatanı el ele, gönül gönüle, dayanışma içinde korumalıyız. Dünya barışının, sevginin tohumu kurumasın.” temennisini iletti.

    “REKABETİN YERİ SANDIKTIR, DEMOKRATİK USÜLLERDİR”

    Siyasetin adil bir şekilde ülke ve insan yönetimi olduğunu hatırlatan Çelikus, “Siyasi partiler arasında rekabetin yeri sandıktır, seçimdir, demokratik usullerdir, demokrasi dışındaki her türlü arayış ülkemize zarar vermektedir. Ülkemizde güven ve huzur içinde yaşamak ve ileriye umutla bakmamız için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. ”ifadelerine yer verdi.

    Çelikus, Türkiye’nin huzurlu ve güvenli bir şekilde sandığa gitmesini çıkan sonuca da herkes razı olmasını isteyerek “Ülkeyi yöneten siyasetçiler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları, iş adamları kanaat önderleri ve halkımızı sağ duyuya davet ediyoruz. Bu geminin içinde hepimiz seyahat ediyoruz. Geminin selameti sosyal barıştadır. 1000 yıldır birlikte yaşadığımız bu topraklarda daha nice 1000 yıl yaşamamız için Yunus gönlünde Mevlana enginliğinde sevgi ve muhabbet oluşturup bütün yurttaşlarımızın bu maneviyatı paylaşmaları gerekiyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar