Eşcinselliğin müfredata alınması tartışması sokağa taştı

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde Yeşiller-SPD Hükümeti’nin 2015’ten itibaren okullarda ‘farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ çerçevesinde uygulamaya koymak istediği ders planına karşı gösteri düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Eşcinselliğin müfredata alınması tartışması sokağa taştı

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde Yeşiller-SPD Hükümeti’nin 2015’ten itibaren okullarda ‘farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ çerçevesinde uygulamaya koymak istediği ders planına karşı gösteri düzenlendi. Ders planına karşı toplanan yaklaşık 193 bin imzanın ardından 600 kişilik bir grup Stuttgart Schlossplatz Meydanı’nda toplandı. "Çocuklarınızı Koruyun" sloganı atan göstericiler, ardından dini içerikli şarkılar söyledi. Göstericilerin yürüyüşe geçmesinin ardından önleri karşıt görüşten bir grup tarafından kesildi ve iki grup arasında kavga çıktı. Eşcinsellik yanlısı grubun taşkınlık çıkarması üzerine polis bu gruba müdahale etti.

Online imza kampanyasını başlatan Realschule öğretmeni Gabriel Stängle ise söz konusu gösterinin kendisiyle bir alakasının olmadığını, gösterinin Kaygılı Veliler Baden Württemberg İnisiyatifi tarafından organize edildiğini açıkladı. Daha önceki açıklamalarında tepkilerin abartılı olduğuna işaret eden Başbakan Winfried Kretschmann (Yeşiller), "Müfredat değişimi ile ilgili çalışmalar devam ediyor ve henüz ortada bir yasa teklifi bile yok. Ancak buna rağmen kamuoyundan olağanüstü tepki gelmesine bir anlam veremiyorum" şeklinde düşüncelerini dile getirmişti.

Konunun kamuoyunda konuşulduğu ilk günlerde Protestan ve Katolik kiliseleri plana sert tepki göstermiş ve bu şekilde okullardaki bilinçlendirmenin, gençlere bir ideolojiyi dayatmak anlamına geleceğini belirtmişti. Eyalet ana muhalefet partisi CDU’dan ise eyalet hükümetinin eşcinsellik konusunu merkeze oturtma gayretini rahatsız edici buldukları ve eşcinsellikten ziyade evlilik ile aile konularına önem verilmesi gerektiği açıklaması gelmişti.
CİHAN

Yorumlar