Eş Başkan Akyol: Mardin'i yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz

Mardin Büyük Şehir Belediye eş başkanı Februniye Akyol, seçim bildirgelerinde vaat ettikleri birlikte yönetim anlayışını hayata geçireceklerini ifade etti. Modern, temiz, yaşanılır bir şehir meydana getirme karlılığında olduklarını...

Google Haberlere Abone ol
Eş Başkan Akyol: Mardin'i yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz

Mardin Büyük Şehir Belediye eş başkanı Februniye Akyol, seçim bildirgelerinde vaat ettikleri birlikte yönetim anlayışını hayata geçireceklerini ifade etti.

Modern, temiz, yaşanılır bir şehir meydana getirme karlılığında olduklarını belirten Mardin Büyük Şehir Belediye eş başkanı Februniye Akyol, bu konuda vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Mardin’i temiz ve yaşanılır bir şehir haline getirmeye kararlı olduklarını belirten Akyol, ”Çöp toplama işine ağırlık verdik, tüm mekanizmaları harekete geçirdik. Çöp araçlarının gündüz hayatı olumsuz yönde etkileyecek şekilde şehrin içine sokmak istemiyoruz. Belli saatlerde vatandaşlarımız çöplerini belli yerlere atmalarını, çöpler toplandıktan sonra çöp atma işinin son bulmasını istiyoruz. Bu konuda vatandaşımızı önce uyaracağız, uymayanlara cezai müeyyideler uygulayacağız. İmarda olsun, çevrede olsun, temizlik konusunda olsun beş duyu organımızı rahatsız eden görüntüler var. Bunları ortadan kaldırmaya kararlıyız” dedi.

'BELEDİYE BİNASI YOK, ÇADIR KURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

Özel İdarenin bütün malları devlete devredildiği için Mardin Büyük Şehir Belediyesi şu anda oturacak binası bile olmadığına dikkat çeken Akyol, ”Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak, çadır kurup belediyeyi çadırdan yönetmeyi düşündük. Ancak Soma faciası ile bu kararlarından vazgeçtik. İleri bir tarihe erteledik. Belediyeyi 500 milyon borç ile devir aldık. Sıkıntılar çok. Bunları aşmak için çalışıyoruz.”

Geçmiş dönemde belediye yönetiminin verdiği ruhsatların çarpık bir kenti ortaya çıkardığını ifade eden Akyol, ”Yeşil alan, park, oyun alanları hiç düşünülmemiş. Hatta yolun üzerinde inşaat ruhsatları verilmiş. Verilen ruhsatları iptal etme yetkisine sahip değiliz. Kısa süreli durdurmaların çok yararı olmayacak. İmara aykırı verilen 210 ruhsatı mercek altına aldık. Bundan sonra kentin yapısını bozacak hiç ruhsat verilmeyecektir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar