Erzurum’un kimliği Taşmağazalar’da okunacak

Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı’na (KUDAKA) sunulan Taşmağazalar dış cephe projesi kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum’un kimliği Taşmağazalar’da okunacak

Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı’na (KUDAKA) sunulan Taşmağazalar dış cephe projesi kabul edildi. 10 gün sonra başlayacak olan çalışmalarla kentin tarihi, kültürü ve kimliği Taşmağazalar’da okunacak.

    Taşmağazalarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Suat Demirci, başlatılacak olan bu proje ile Taşmağazalar'ın eski canlılığını kazanacağını söyledi. Demirci, “Bildiğiniz gibi dernek olarak daha öncesinde Taşmağazalar'ın çehresini değiştirmek için proje hazırlamıştık. Şimdi bu projemiz kabul gördü. Tahmini 1 hafta içinde bu çarşımızda inşaat çalışmalarına başlanacak. Ancak başlatılacak çalışmalarla birlikte buradaki esnafımızın iş anlamında mağdur edilmemesini de şiddetle istiyoruz. Hazırlanan proje sayesinde Taşmağazaların eski canlılığını kazanacağına inancımız tamdır.” dedi.

    "Çarşımızın yeniden ivme kazanması için dönüşüme ihtiyacı vardı." diyen Demirci konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Dönüşüm gerçekleşiyor. Özellikle yerli ve yabancı turistlerimizin uğrak yeri haline gelebilmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bizim tek bir amacımız var; çarşımızı düzenlemek ve yeniden canlandırmak. Taşmağazaları Koruma ve Yaşatma Derneği olarak Taşmağazalar'da geleneksel hale dönüştürerek Taş Mağazaları canlandırma ve alışveriş yapanlara renkli görüntüler yaratmak adına elimizden geleni yapacağız. Buradaki caddemizde öyle çalışmalara imza atacağız ki kentin tarihi, kültürü ve kimliği bu meydanda okunacak. Türkiye’den ve yurt dışından yerli ve yabancı turistler akın akın buraya gelecek. Yapılacak olan proje ile buradaki esnafımızın da işlerinde patlama yaşanacak. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, bir dizi etkinlikler düzenliyoruz. Bu noktada ilimizdeki yerel yönetimlerle ve diğer kurumlarla istişare ediyoruz. Hak ettiği değeri ve alın terinin emeğinin kazancını almış olacak. Taşmağazalar'a yeni bir vizyon kazandırma çabası içindeyiz." CİHAN

Yorumlar