Erzurum’un ilk profesyonel satranç eğitim merkezi hizmete açıldı

Erzurum’da ilk kez satranç alanında profesyonel anlamda sporcu yetiştirmeyi amaçlayan Erzurum Satranç Eğitim Merkezi hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum’un ilk profesyonel satranç eğitim merkezi hizmete açıldı

Erzurum’da ilk kez satranç alanında profesyonel anlamda sporcu yetiştirmeyi amaçlayan Erzurum Satranç Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Kulüp Başkanı Emre Bulut, amaçlarının satranç alanında yetenekli çocuklara ulaşmak, onları sosyal ve sportif alanlarda başarılı bireyler haline getirmek ve bilinçli sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.

Profesyonel anlamda eğitim verecek olan Arif Alper Merkezi’nde hizmete açılan Erzurum Satranç Eğitim Merkezi, satranç eğitiminin yanı sıra çeşitli sosyal ve sanatsal etkinlikler de sunuyor. Kulüp, ilk olarak çocuklara eğitim verecek. Kulüp Başkanı Emre Bulut, satranç eğitiminin çocuklara zekâ gelişimi açısından en etkili spor alanlarından biri olduğunu ifade etti. Ayrıca, kulüp kapsamında yetişkin üyeler için de satranç, kaligrafi ve ebru eğitimi verileceği belirtildi.

SATRANÇ KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR EDİNİLMESİNE ENGEL OLUYOR

Uzmanlara göre, satrancın çocuk gelişimde birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Bulut, “Bunların başında kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olması geliyor. Satranç konsantrasyonu artırır, hafızayı geliştirir, sorumluluk almayı öğretir, içsel motivasyonu ve yaratıcılığı artırır, dikkatin bir konu üzerine toplanmasını sağlar, sabırlı olmayı öğretir, mücadele yeteneği kazandırır, cesaret aşılar, zamanı kullanmayı öğretir, matematik ve hesap yapma yeteneği kazandırır.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar