Erzurumluların Bakan Ala'ya tepkisi dinmek bilmiyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye ve Camiaya yönelik mesnetsiz iddialarına Erzurumluların tepkisi artarak devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Erzurumluların Bakan Ala'ya tepkisi dinmek bilmiyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye ve Camiaya yönelik mesnetsiz iddialarına Erzurumluların tepkisi artarak devam ediyor. Erzurumlular, Bakan Ala'dan özür beklediklerini dile getirdi.

İçişleri Bakanı Ala'nın geçen hafta sonu partisinin Erzurum belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında Hizmet Camiasına ve Muhterem Hocaefendi'ye yönelik hakaretamiz ifadelerine Dadaşlar tepki göstermeye devam ediyor. Erzurum'daki manevi kanaat önderleri, akademisyenler, STK temsilcileri, avukatlar, iş adamları, siyasiler ve vatandaşlar Bakan Ala'nın Hocaefendi ve Erzurumlular'dan özür dilemesini beklediklerini ifade etti.

Erzurumlular tepkilerini şöyle dile getirdi:

Hatem Bilgili Hocaefendi: Fethullah Gülen Hocaefendi büyük bir İslam alimi, din adamı. Kur'an-ı yaşayan, Allah dostu, Peygamber aşağı bir insana yapılan bu kadar hakaret ve iftira içerikli sözler kabul edilemez. Bunlar, milletimizi kalbinden yaralayan, vicdanını derbeder eden inkırazdır. İnsanların ekmeğini zıkkım eden hadiseler bunlar. Hocaefendi, ilimde zirvede, hangi kapıyı açarsan aç hangi soruyu sorarsan sor...

Eşref Ağgün Hocaefendi: Müslüman, Müslümanların aleyhinde bulunmaz. Allah ne diyor ayette, 'Zalimlere yaslanmayın, zalimlerin ateşiyle yanmayın.' Hadis'de ahir zamanda deccallerin geleceği belirtiliyor. Tarikatlara çok düşmanlık var. Deccalin alametlerinde birisi (Cenab-ı Allah bizi onların şerrinden korusun) kim ki Allah'ın dostlarına savaş açarsa, Allah'a savaş açar. Alimler Peygamberlerin varisidir. Allah, kimseyi alim düşmanı yapmasın. Siyaset hep yalandır, iftiradır, dinimizde siyaset yoktur, gerçek ve doğru vardır.

'SILA-I RAHİM YAPIP OLTU'DAKİ ANNE- BABASINI ZİYARET ETSEYDİ'

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof Dr. Kamil Aydın: Son günlerde Erzurum çok ilginç olaylara sahne oluyor. Erzurumumuz adına İçişleri Bakanlığına Ala'nın atanması belki sevince neden oldu. Bu son aday tanıtım toplantısındaki talihsiz açıklamalar bunu yerle yeksan etmiştir. Erzurum'un, Dünyaya mal olmuş değerli bir şahsiyeti, Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında Sayın Ala, çok namüsait, edepten biraz yoksun bir şekilde eleştirmeye çalışıyor. Tabi ki siyasette eleştirebilirsiniz ama hakaret etme hakkını kimse size vermez. Siyasette iki düşünüp bir konuşacaksınız. Toplantıda talihsiz açıklamaların ardından Erzurumlular olarak, Hocaefendi'den özür dilemenizi bekliyoruz. Erzurumlular ve Hocaefendi bunu hak etmiyor. Sayın bakan beyin bu anlamda biraz makamsal acemiliğine veriyorum o talihsiz konuşmasını. Keşke o gün Erzurum'da daha güzel yapacağı şeylerden birisini yapıp sıla-ı rahim yapıp Oltu'daki anne- babasını ziyaret etseydi diye düşünüyorum.

'BEYTÜL MALA UZANAN ELLERLE İLGİLİ SÖZLERİ ZÜLFÜ YARE Mİ DOKUNDU'

Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar: İçişleri Bakanının Hocaefendi ve camia aleyhindeki sözlerinden şahsım, Erzurumlular ve temsil ettiğim Kamu- Sen adına hicap duydum. Söylenmemesi gereken laflardı. Şehrimizin yetiştirmiş olduğu büyük ilim adamını dünya saygı duyarken, tanıtım toplantısındaki tuhaf konuşmayı kınadım, yadırgadım. Hemşehrimize, camiaya ve Erzurumluları bu saldırı yaraladı, zedeledi. Hocaefendi'nin beytül mala uzanan ellerle ilgili sözleri zülfü yare mi dokundu. Ala, özür dileyip, geri adım atmalı. Hocaefendiye hakaret edilmesi edilmesi zorumuza gitmiştir, kabul edilecek değil, şiddetle kınıyoruz.

Prof. Dr. Mevlüt Aras: İçişleri Bakanı önemli bir zat. Erzurum'daki aday tanıtım toplantısındaki konuşması içerik, ifade olarak bizi üzdü. Bu olup bitenlere sessiz kalınması da bizi üzdü. AK Parti, içinde sevdiğimiz arkadaşlarımız var. Güzel işler yaptılar, güzel işlere imza attılar. Ama bu sıradışı konuşmalara sessiz kalınması bizi üzüyor. Erzurumlu Hüseyin Avni Ulaş'ın siyaset kumaşından gelen, önemli devlet adamları yetiştirmiş bir iklimin insanları olarak bu kadar seviyesizliğe cevap vermek istemiyor. Çünkü cevap vermek için siyaset seviye çıtasının altına inmesi gerekiyor.

Prof. Dr. Halil İbrahim Haliloğlu: İçişleri Bakanımızın aday tanıtım toplantısındaki konuşması medar-ı iftiharımız Hocaefendi'ye, 'Sen kimsin' ifadeleri biz Erzurumluların gönlünde yara açtı. Bu konuda bizler üzüntülüyüz.

'AK PARTİ'YE OLAN SEVGİMİZİ, DESTEĞİMİZİ AZALTTI'

Uğur Oral: Keşke bu olumsuz konuşma olmasaydı. Hocaefendi'ye karşı isnatsız konuşma derinden üzdü. Hocaefendi'yi yıllardır tanıyoruz. Daima sevgi, hoşgörü diyen Hocaefendi'ye Bakan Ala'nın olumsuz ifadeleri, söylemleri keşke olmasaydı. Eş, dost, arkadaşlar üzüntü yaşıyoruz. Çok üzgünüz. Bu olay bizi derinden yaraladı, AK Parti'ye olan sevgimizi, desteğimizi azalttı, ciddi hayal kırıklığına uğrattı, umarız bunlar düzelir."

Avukat Ebubekir Atmaca: Sayın Başkanı beğenip takdir ediyoruz. Seçimler, referandum dahil AK Parti'ye oy verdik . Ailece destekledik, çevremize telkinlerde bulunduk. Yapılanları inkar, nankörlüktür. Hocaefendi, şehrimizin yetiştirdiği nadide insanlardan birisidir. Yaptığı işleri, hizmetleri hep taktirle takip ettik, kendisine gönülden destek vermeye çalıştık. Yapmış olduğu hizmetlerde olumsuzluğa rastlamadık. Olumlu, yapıcı, inşa edici, ihya edici faaliyetlerde bulunduğunu gördük. Bu bizi mesrur etti. Yine memlekette büyüyen yetişen, bir bakanın ifadelerini garipsedim sükutu hayale uğradım. Aynı memlekette yetişmiş iki insanın böyle karşılaşması beni rencide etti. CİHAN

Yorumlar