Erzurumlular Ümraniye'de buluştu

Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Ümraniye Erzurumlular, Pendik Kaynarca Erzurumlular ve Tuzla Erzurum Horasanlılar Derneği'nin organize ettiği ‘Büyük Erzurum Şöleni ile Birlik ve Beraberlik Gecesi’nde Erzurumlular unutulmaz bir g.

Google Haberlere Abone ol
Erzurumlular Ümraniye'de buluştu

Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Ümraniye Erzurumlular, Pendik Kaynarca Erzurumlular ve Tuzla Erzurum Horasanlılar Derneği'nin organize ettiği ‘Büyük Erzurum Şöleni ile Birlik ve Beraberlik Gecesi’nde Erzurumlular unutulmaz bir gece yaşadı.

Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Erzurumlular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erzurum’un meşhur kadayıf dolma tatlısının ikram edildiği gecede bar ekibi ve halk ozanları sahne aldı. Sazlı türkülerin seslendirildiği şölende, Aysun Gültekin, ve Yıldırım Budak sahne aldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye Erzurumlular Dernek Başkanı Aziz Öz, "Şükürler olsun bugünlere. Bu vatanı bizlere emanet eden atalarımızın ruhları şad olsun. Erzurum’un ve Erzurumlu hemşerilerimizin de bu coşku ve heyecan dolu, düşman işgalinden kurtuluşunun 96. kutlama gününü candan paylaşıyoruz." dedi. Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır, "Bu geceleri bu toprakları bize hediye eden ecdadımızı rahmetle anmak için hem de Erzurumlular olarak bir araya gelmek için değerlendiriyoruz. Rahmete kavuşmuş bütün Erzurumluları, bütün aile büyüklerimizi tekrar rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da "Tarihin her döneminde gazi ve şehit olmak düşmüşse üzerimize olmuşuzdur. Bu vatan için bu coğrafya için hep mücadele etmişiz. Rabbim ecdadımızın ruhunu şad eylesin. 96. yılımız, zaferimiz ve istiklal mücadelemiz kutlu olsun." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar