Erzurumlular, 'Güllerin Efendisi'ni yad etti

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Erzurumlular Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (sav)'i yad etti.

Google Haberlere Abone ol
Erzurumlular, 'Güllerin Efendisi'ni yad etti

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Erzurumlular Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (sav)'i yad etti.

Erzurum İli Memurlar Derneği tarafından Yenişehir AVM Kültür Merkezi Salonu'nda, 'Kutlu Doğum' programı düzenlendi. Programı İmam- Hatip Abdulbaki Turgun'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, sesinden 'O'nu anmak' isimli şiir barkovizyon eşliğinde sunuldu.

Dernek Başkanı Turgay Türkeş, Peygamber sevgisinin Allah sevgisi olduğunu söyledi. Günümüz insanlığının Hz. Muhammed (sav)'in sevgisine ihtiyacının olduğunu ifade etti. Dernek Başkanı Türkeş, Allah ve Peygamber sevgisi olan kalplerin cehennem ateşinde yanmayacağının hadisle müjdelendiğini belirtti. Hz. Muhammed (sav) sevgisini programlara sığdırmanın mümkün olmadığına değinen Dernek Başkanı,"O'nun sevgisini şu yaşadığımız günlerde çok ihtiyacımız var. O'nun ümmeti olmakla şereflenmiş olan bizler, Efendimizi çok iyi tanımalı, anlamalı ve sünneti ile veda hutbesinde bizlere bıraktığı Kur'an-ı Kerim'i hayatımızın her safhasına uygulamalıyız. Böylesi programlarda Efendimizi gerçek manada anlatmak pek mümkün değil." dedi.

'O ALLAH'A VE NAMAZA AŞIKTI'

Programa katılan ilahiyatçı Mehmet Ay, Hz. Muhammed (sav)'in Allah'a ve namaza aşık bir Peygamber olduğunu dile getirdi. Allah'a imanın huzur, güven verdiğini anlatan Ay, "İman nurdur, ışıktır. Kur'an-a ve sünnete sarılmalı. İnsanın asli vazifesi ibadettir, Allah'a kulluktur. Hz. Muhammed (sav) kul Peygamber olmayı tercih etti. Çünkü o Allah'a aşıktı, namaza aşıktı." diye konuştu. Ay, İslam dünyasının içinde bulunduğu dağınıklığın nedenini ise, dini heyecandan uzaklaşmaya bağlayarak, "Dini heyecanını kaybeden bir millet her şeyini kaybeder. Dini heyecanımız yeterince yok." şeklinde konuştu.

Daha sonra Erzurum Kültür Sanat ve Diyaloğu Geliştirme Derneği (ERKÜSÜD)'nin 'Çocuk Gönül Korusu', TRT saz sanatçılarının eşliğinde Mehmet Çalmaşur yönetiminde ilahi ve gazeller seslendirdi. Program sonunda davetlilere kırmızı gül dağıtıldı. CİHAN

Yorumlar