Erzurumlular Federasyonu: Millet adına hayırlı hizmetler yapanların yanındayız

Ege Bölgesi Federasyonlar Birliği Platformu, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM)'ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Erzurumlular Federasyonu: Millet adına hayırlı hizmetler yapanların yanındayız

Ege Bölgesi Federasyonlar Birliği Platformu, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM)'ni ziyaret etti. Birlik mesajlarının verildiği programda Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, "Hayırlı hizmetler yapan her kim olursa olsun, hangi kurum olursa olsun destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İzmir’i yönetenler, şehri yönetirken konseyler falan kuruyorlar. Halbuki İzmir’in ortak aklı şu an bu masada. İçimizde her mevkiden ve özellikten arkadaşlarımız var. Biraraya gelmiş bu kabiliyetlerden İzmir istifade etsin istiyoruz. Her konuda her kurumun STK’lara ihtiyacı var. Bizler toplumun faydasına olacak işlerde omuz omuza, el ele olmalıyız. Muharrem ayında tüm derneklerimiz, Allah bir daha Kerbela'lar yaşatmasın diye programlar yaptı, dualar etti. İyilik adına, hizmet adına bir yerde davet varsa bizler oradayız. Bugün de İZDİM bizleri misafir etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu tür birlikteliklerin devamını diliyoruz." dedi.

Anadolu Birliği Genel Başkanı Koç Ali Al ise, "Bizler birlik ve beraberlik adına kültürleri buluşturuyoruz. Böreği ve çiğ köfteyi buluşturuyoruz. Yakın zamanda yapacağımız faaliyette Balkan ve Güneydoğu dernekleri biraraya gelip kendi kültürlerinden enstantaneler yansıtacak. Kardeşlik, dostluk için her şeye değer. Hepimiz İzmirliyiz, aramızdaki diyaloğu geliştirmeliyiz. Seçimler gelip geçicidir, İzmir bizim kalıcı evimizdir, hepimiz orada yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

İZDİM Başkanı Ömer Mustafa Aytekin de, "Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde bizler sivil toplum kuruluşları olarak, birlikte yaşama kültürüne elimizden gelen katkıyı sağlamak zorundayız. Birlik ve düzenin devamı da temiz fert ve temiz kalmış bir toplumla mümkündür. İZDİM olarak birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacak her türlü organizasyona destek vermeye hazırız. Biz İZDİM olarak tüm dünya barışına katkı sağlamak amacıyla her yıl Türkçe Olimpiyatları'nı düzenlemekteyiz. Geçen yıl 140 ülkenin katıldığı şöleni, 3 milyon Egeli izleme fırsatı bulmuştu. Bu yıl da 170 ülkeden katılım sağlanması hedeflenmektedir." dedi.

Ege Denizliler Derneği Başkanı Yenel Gürce, "Türkçe Oolimpiyatları gerçekten çok muhteşemdi. Bu yıl da sabırsızlıkla bekliyoruz." diye konuştu. Programa Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, Ege Bölgesi Karadeniz Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Cevdet Uçan, Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Başkanı Öner Osmanoğulları, Hizmet Önce İnsan İçindir Konfederasyonu Başkanı Nejat Yıldan, İzmir Kent Federasyonu Genel Başkanı Turgay Yokuş, Derneklerarası Yardımlaşma ve Kültür Federasyonu Başkanı Bayram Yeşilöz, İzmir Manisalılar Derneği Başkanı Halit Oran ve Başkan Yardımcısı Derya Demirden, Ege Afyonkarahisarlılar Federasyonu Başkan Vekili M.Ali Danışman, Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Karabağ, Anadolu Birliği Genel Başkanı Koç Ali Al, İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Yenel Gürce ve Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı İshak Bayezit katıldı. CİHAN

Yorumlar