Erzurumlu hemşehrileri Hocaefendi’ye destek verdi

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi’nde ikamet eden bir grup Erzurumlu vatandaş, son zamanlarda Başbakan Erdoğan’ın Hizmet Hareketi'ne yönelik sert üslubunu protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Erzurumlu hemşehrileri Hocaefendi’ye destek verdi

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi’nde ikamet eden bir grup Erzurumlu vatandaş, son zamanlarda Başbakan Erdoğan’ın Hizmet Hareketi'ne yönelik sert üslubunu protesto etti.

Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan inşaat ustası Ali Kılınç, "Vicdanları yaralayan, bizleri huzursuz eden, toplumumuzu birbirine düşüren konuşmalardan rahatsız olduğumuz için toplandık. Hocaefendi’nin önderliğinde, ülkemizden binlerce kilometre uzakta bulunan, hatta hiç adını dahi duymadığımız, haritalarda yerini bulamayacağımız ülkelere giderek, orada bayrağımızı dalgalandıran, Allah ve Allah Resulü’nün (sas) adını öğreten öğretmenlerimiz ve eğitim sevdalılarımızın sevdiklerini, ülkemizde bırakıp giderek oralarda eğitim hizmetleri vermeleri ne zamandan beri suç oldu? Hocaefendi’nin fikir önderliğinde açılan okul ve yurtlarda öğrencilere Allah sevgisi ve İslam’ın dışında başka şeyler öğretmedikleri halde sadece Allah rızasını kazanmak için yapılmış çalışmaları ‘haşhaşilikle’ suçlamak hangi vicdana sığar. Cemaate gönül veren insanlar harçlıklarından ve rızklarından keserek yurtiçi ve yurt dışındaki insanlara, ashab-ı kiramın yürüdüğü yoldan giderek insanların gönüllerini kazanmak ne zamandan beri sülüklük oldu?" diye konuştu.

"TÜRKÇEYİ DÜNYA DİLLERİ ARASINA SOKMAK SUÇ MU?"

Hizmet kurumlarında öğrencilerin hangi suç örgütüne üye oldukları veya örgüt evinde basıldıklarını soran Kılınç, şunları kaydetti: "Bu öğrenciler kimleri katlettiler de terör örgütü suçlamasına maruz kaldılar. Hocaefendi’ye gönül veren insanlar ay yıldızlı al bayrağımızı ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i 160 ülkeye tanıttıkları için mi inlerine gireceksiniz? Türkçenin dünya dilleri arasında yer almasını sağlayan eğitim gönüllüleri suç mu işledi? Başta Fethullah Gülen Hocaefendi olmak üzere Alvarlı Efe Hazretleri, İbrahim Hakkı Hazretleri, Horasanlı Hacı Ahmet Baba, Çöğendereli Hacı Salih Efendi, Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, Nete Hatun ve isimlerini sayamadığımız vatan, bayrak, namus için vatanını savunmak, Allah ve Resulü’nü (sas) insanlara sevdiren bu insanlarla Erzurumlular olarak gurur duyuyoruz. Ancak Erzurum’a giderek, Erzurumluları birbirine yuhalatarak, oğlu babaya, babayı oğla düşürmekten çok mu mutlu oldunuz? Maneviyat şahsiyetlerden öğrendiğimiz terbiye doğrultusunda hayat tarzımızı şekillendirmekteyiz. Tüm vatandaşlarımızı kendi vicdanları ve hür iradesi ile baş başa bırakıyoruz. Hizmete gönül veren bizler hiçbir siyasi partiyle bugüne kadar uzaktan yakından ilgimiz olmamıştır, olmayacaktır."

"OKULLARIN ÇEVRESİNDE ÇOCUKLARIMIZ UYUŞTURUCU İLE ZEHİRLENİYOR"

Okulların çevresinde uyuşturucu tacirlerinin kol gezdiğini anlatan Ali Kılınç, şöyle devam etti: "Okulların çevresinde kol gezen uyuşturucu satıcıları, çocuklarımızı zehirliyor. Devlet yetkilileri cemaate ait okul ve yurtları kapatarak, bu okullarda okumak isteyen çocuklarımızı uyuşturucu batağına sürüklemek mi topluma hizmet oluyor? Dış ülkelerin siyasi temsilcilikleri halkına yapacağı projeleri anlatırken ülkemizin siyasileri kin, nefret ve hakaret dolu sözlerle kamuoyunu meşgul ediyor. Bu durum, ülkemiz insanına yakışmıyor. Yapılan hakaretler içimizi sızlatıyor. Vatandaşlarımızın alın teri, sadaka, kurban gibi ibadetlere müdahale ederek yetkililer hesap sormaya kalkıyor. Bunların hesabını yüce Yaratan ve bizler sorarız. İftiralara hedef olan saygıdeğer büyüğümüz Hocaefendi’ye destek olmak için toplandık."



CİHAN

Yorumlar