Erzurum'daki 'paralel' iddianamesi kabul edildi

Erzurum'da bir davada, Fethullah Gülen'in kardeşi ve yeğeninin de şüpheliler arasında yer aldığı soruşturmayı kapattıkları iddia edilen polislerle ilgili davanın iddianamesi kabul edildi

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'daki 'paralel' iddianamesi kabul edildi

Erzurum'da 2007'de ortaya çıkan ve Fethullah Gülen'in kardeşi ile yeğeninin de şüpheliler arasında yer aldığı 15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına ilişkin soruşturmayı akamete uğrattıkları iddia edilen 3'ü emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere 16 polis hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 2007'de şikayet üzerine ortaya çıkan 15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğuna cinsel istismar olayının, paralel yapı üyesi emniyet mensuplarınca kapatıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili 7'si tutuklu 16 şüpheli polis hakkında hazırlanan iddianame Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek dava açıldı.

İddianamede, sanıkların "terör örgütüne üye olma", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "suç uydurma", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Yorumlar