Erzurum'da veremli hasta sayısında azalma var

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, Erzurum'da son yıllarda veremli hasta sayısında gözle görülür bir düşüşün yaşandığının bunda ise kesintisiz ilaç tedavi uygulamasının etkin olduğunu söyledi.İl genelindeki veremli...

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da veremli hasta sayısında azalma var

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, Erzurum'da son yıllarda veremli hasta sayısında gözle görülür bir düşüşün yaşandığının bunda ise kesintisiz ilaç tedavi uygulamasının etkin olduğunu söyledi.

İl genelindeki veremli hasta sayısında da son yıllarda azalma yaşandığını anlatan Halk Sağlığı Müdürü Çankaya, bunda da sürdürülebilir ilaçlı tedavinin etkin olduğunu sözlerine ekleyerek, "2005'te verem hastası sayımız 200'dü. Sürdürülebilir ilaçlı tedaviler ile bu rakam 70'e indi. Bu konuyla ilgili görevlendirilen sağlık ekipleri, verem hastalarının evlerine kadar ilaçlarını götürmekte. Kesintisiz olarak hastaların ilaçlarını 9 ay ile 1 yıl arasında almasını sağlamaktalar. Ayrıca aile hekimleri de bu konuda üzerlerine düşen görevi büyük özveri ile yapmakta." diye konuştu

54 YILLIK DİSPANSER YIKILACAK

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, 1960'lı yılların başında yaptırılan ve o tarihten bu güne kadar Milletbahçe Caddesi'nde hizmet veren verem savşa dispanserini yıkma kararı aldı. Yıkılacak dispanserin yerine modern, engelliler için tasarlanmış yeni bir bina yapılacak. Aynı alan içerisinde yine çevredeki vatandaşlara sağlık hizmeti sunacak olan yeni bir aile sağlık merkezi de yaptırılacak.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, fiziki olarak yetersiz kalan, 54 yıllık binanın ekonomik ömrünü tamamladığını ifade etti. Vatandaşlara daha temiz, aydınlık, geniş ve kaliteli bir ortamda sağlık hizmeti sunmak için söz konusu binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılacağına vurgu yaptı. İhtiyaca cevap veremeyen dispanser binasının önümüzdeki günlerde yıktırılacağına işaret eden Çankaya, "1960'lı yılların ihtiyacına göre yapılmış olan verem savaş dispanseri binası günümüzde artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Binanın modernleştirilmesi ve deprem yönetmeliğine göre yeniden yapılmasına karar verdik. Tüberküloz (verem) hastalarına yine müstakil bir binada kaliteli hizmet sunacağız. Söz konusu binanın yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılmasını planlıyoruz." dedi.

Verem Savaş Dispanseri binanının yanına bölge halkının ihtiyacına cevap vermek amacıyla çok amaçlı yeni bir aile sağlık merkezi binasının yapılacağını da sözlerine ekleyen Dr. Çankaya, "Yeni aile sağlığı merkezinde eğitim merkezi olacak. Bölgede önemli bir boşluğu söz konusu aile sağlığı merkezi dolduracak. Şu anda proje tasarım aşamasında olan söz konusu yerin de önümüzdeki günlerde ihaleye çıkartılarak yıl sonuna kadar hizmete sokulması hedeflenmekte." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar