Erzurum'da 'trafik dedektifleri' için ilk ders zili çaldı

OPET’in ülke genelinde ilköğretim ve lise öğrencilerinin trafik bilincini geliştirmek amacıyla çeşitli bakanlık ve kamu kurumları ile başlattığı ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ eğitim toplantılarının Erzurum ayağı, Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'nde gerçekl.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da 'trafik dedektifleri' için ilk ders zili çaldı

OPET’in ülke genelinde ilköğretim ve lise öğrencilerinin trafik bilincini geliştirmek amacıyla çeşitli bakanlık ve kamu kurumları ile başlattığı ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ eğitim toplantılarının Erzurum ayağı, Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

‘Trafik Dedektifleri Projesi’ eğitim toplantısı Erzurum Lisesi’nde 9. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlendi. Yaklaşık 350 öğrencinin katıldığı eğitimde çocuk ve gençlerin trafik kurallarını günlük hayatta etkin kullanımları anlatıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye ortaklığında OPET’in desteğiyle hayata geçirilen projede trafik konusunda farkındalık oluşturulmak hedefleniyor.

Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'nde düzenlene Trafik Dedektifleri Projesi eğitim toplantısı Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Proje Koordinatörü Refik Ürk ve OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın’ın katılımıyla gerçekleşti. Vali Yardımcısı Yamlı, “Trafik modern yaşamdaki öğrenilmesi gereken en önemli kültürlerden biri. Maalesef etrafımızdaki yaşanan örneklere baktığımızda trafik kültürünü benimsemediğimizi görüyoruz. Bu nedenle çocuklarımıza ve gençlerimize bu kültürü temelden aşılamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Trafik kurallarına uymak ve kurallara uymayanları uyarmak sizin de yetki ve görevinizde olacak çocuklar." dedi.

Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Proje Koordinatörü Refik Ürk, “Toplumuzdaki her kesiminin sorumluluğu ve bilinci ile bu projeyi en başarılı şekilde yürüteceğimize inanıyorum. Projeyi birlikte yürüttüğümüz bütün paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Projemizin tüm Türkiye ve Erzurum’a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın öğrencileri “Trafiği güvenli bir Türkiye” için Trafik Dedektifleri projesine katılmaya ve sahiplenmeye davet ederek şöyle konuştu: “Biz OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyemiz Nurten Öztürk önderliğinde bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attık. Özellikle Temiz Tuvalet Kampanyası ile istasyonlarımızdan başlayarak tüm Türkiye’ye hijyen bilincini yaydık. Tüm projelerimizle daha yaşanabilir, daha mutlu bir Türkiye yaratma hedefindeyiz. Temiz Tuvalet Kampanyası ile yakaladığımız bu başarıyı şimdi de ülkemizin bir başka önemli sorunu trafik için hedefliyoruz. Çok değerli paydaşlarımızla birlikte bugün Erzurum’da proje kapsamındaki ilk dersimizi gerçekleştiriyoruz. Bu kez trafik sorununa kökten çözüm getirmek üzere işe çekirdekten başladık. OPET olarak bu proje ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algıyı değiştirmeyi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesini amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Trafik Dedektifleri Projesi ile önümüzdeki 3 yıl içerisinde ülke genelindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki toplam 1 milyon 500 bin çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılamayı hedefliyor. Proje ile önce öğretmenlerin, daha sonra çocuklar ve gençlerin 9 ana konuda bilinçlendirilerek, trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı bir çözüm oluşturulması amaçlanıyor.
CİHAN

Yorumlar