Erzurum’da savunma sektörü ele alınacak

Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcıları İş Kolları İşçileri Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şubesi “Dünyada ve Türkiye’de Savunma Sektörünün Durumu” adlı panel düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum’da savunma sektörü ele alınacak

Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcıları İş Kolları İşçileri Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şubesi “Dünyada ve Türkiye’de Savunma Sektörünün Durumu” adlı panel düzenleyecek. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda yapılacak olan panelde, Dünyada ve Türkiye’deki savunma sektörünün son durumu anlatılacak.

Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Sefa Yılmaz, milli savunma sanayi çalışanlarının önemine dikkat çekmek amacıyla böyle bir panel düzenleyeceklerini söyledi. Yılmaz, “ Sendikamızın savunma sektörüve milli savunma sanayi çalışanlarının önemine dikkat çekmek amacıyla yayınladığı Dünyada ve Türkiye’de Savunma Sektörünün Durumu adlı kitabın tanıtımı şubelerin bulunduğu tüm illerde yapılacak. Erzurum’da yapılacak panelde, Doç. Dr Hamit Emrah Beriş, D.r Murat Yılmaz ve İlyas Topçuoğlu Dünyada ve Türkiye’de Savunma Sektörünün durumu hakkında bilgiler verecek. Milli Savunma Sanayinin tarihinde ve bugününde iz bırakan savunma sanayi emekçileri, gelecek hedeflerin de lokomotifi olarak önemli bir misyon yüklenecektir. Savunma sanayinin bugününü ve geleceğini konuşurken, vatan sevgisi ile yoğrulmuş emeği ve alın terini unutmamak, unutturmamak gerekir. Türkiye’de savunma sanayi içinde en büyük ölçekli işletmeleri askeri iş yerleri oluşturmaktadır. 22 bin işçisiyle iş yerlerimiz; üretim, bakım-onarım, lojistik, yenilik ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin akaryakıt ikmalini sağlamak gibi alanlarda milli ekonomiye büyük katkılar sağlamaktadır. Tüm vatandaşlarımızı 27 Aralık tarihinde yapılacak olan panelimize bekliyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar