Erzurum’da olaylar geç saatlere kadar sürdü

Erzurum'da akşam saatlerinde terör örgütü yandaşlarının polisle çatışması sonucu birçok işyerinin camı kırıldı ve bazı evlere taşlar isabet etti. PTT ile bir özel bankanın şubesine de molotof atan eylemcilere polis tazyikli suyla müdahale...

Google Haberlere Abone ol
Erzurum’da olaylar geç saatlere kadar sürdü

Erzurum'da akşam saatlerinde terör örgütü yandaşlarının polisle çatışması sonucu birçok işyerinin camı kırıldı ve bazı evlere taşlar isabet etti. PTT ile bir özel bankanın şubesine de molotof atan eylemcilere polis tazyikli suyla müdahale etti. Gaz bombasının isabet ettiği bir kişinin de yaralandığı belirtildi.

Erzurum'da, Diyarbakır Lice'deki olayları bahane eden terör örgütü yandaşları, Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtindeki BDP ve HDP il teşkilatlarının bulunduğu sokak ve caddeyi barikat kurup, lastik yakarak trafiğe kapattı. Polisin daha sonra yüzleri maskeli gruba müdahale etmesiyle olaylar büyüdü. Lice'deki bayrak indirme olayını protesto eden küçük bir grup ise ellerinde dev Türk bayrağı ile şehir merkezinde terör örgütü aleyhine slogan atarak, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

3 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI

Olaylar sırasında görüntü almaya çalışan bir terör örgütü yandaşının kamerasına polisin tekme attığı görüldü. Polisin kullandığı gaz bombası kapsülünün başına isabet ettiği ismi öğrenilemeyen bir gençte olaylar sırasında yaralandı. Şuana kadar 3 kişinin göz altına alındığı ifade edilirken Mahallebaşı semtinde olaylar yatıştı. Polis olası bir gerginliğe karşı hazır bulunduruluyor.

CİHAN

Yorumlar