Erzurum'da öğrenciler kitap okuyup ödül kazanacak

Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) ve Özgün Eğitimciler Derneği Erzurum şubesi, il genelindeki ilkokul ve ilköğretim öğrencileri arasında ödüllü kitap okuma kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da öğrenciler kitap okuyup ödül kazanacak

Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) ve Özgün Eğitimciler Derneği Erzurum şubesi, il genelindeki ilkokul ve ilköğretim öğrencileri arasında ödüllü kitap okuma kampanyası başlattı.

Erzurum'da öğrenciler kitapla buluşacak. ANEDER ve Özgün Eğitimciler Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile il genelinde ilkokul ve ilköğretim öğrencileri arasında kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturacak. 'Erzurum kitap okuyor' kampanyası çerçevesinde eğitim öğretim döneminin sonuna kadar öğrenciler, akademisyenler ve edebiyat öğretmenlerinden oluşan 9 kişilik komisyon tarafından hazırlanan listedeki çocuk ve gençlik kitaplarını okuyacak. Kampanya süresince en az 100 bin öğrencinin kitap okuması bekleniyor. Okunan kitaplardan öğrenciler her ay sonunda sınava tabi tutulacak. Puanlama usulü ile dereceye giren öğrencilere toplamda 101 altın ve 40 bin TL değerinde hediye dağıtılacak. Kampanyaya en çok öğrenci ile katılan okullara nakdi yardım yapılacak. Başvurular 'www.erzurumkitapokuyor.com' isimli web sitesi üzerinden yapılabilecek. Kampanya kapsamında ayrıca Guinnes Rekorlar Kitabına girebilmek için Çifte Minareli Medrese önünden, Havuzbaşı'na kadar geniş katılımlı kitap okuma yarışması da hedefleniyor.

Kampanya hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyen ANEDER yönetim kurulu üyelerinden edebiyat öğretmeni Şamil Ağasoğukkan, özel bir jüri tarafından belirlenen kitapların çocukların psiko- sosyal gelişimine uygun olduğunu söyledi. Amaçlarının çocuklar başta olmak üzere toplumun geneline kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu ifade eden Ağasoğukkan, "Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istiyoruz. 8 günde 2 bin öğrenci yarışma için internet üzerinden başvuruda bulundu. 52 kitaptan oluşan kitap listesi çocuk ve gençlerimizin pedogojik formasyonlarına uygun olarak hazırlandı. Bu yarışmayı gelenekselleştirmek istiyoruz. Yarışmaya yüksek bir katılım bekliyoruz." dedi.

Ağasoğukkan, Türkiye'de ortalama bir kişinin 10 yılda bir kitap okuduğunun ve ihtiyaç sıralamasında yine kitabın 235 sırada yer aldığının ise bilimsel araştırmalar sonucu ortaya konulduğunu kaydetti. Ağasoğukkan, Guines rekorlar kitabına girmek istediklerini ve bu amaçla da yaz mevsiminde Erzurumluların yüksek katılımıyla eş zamanlı en uzun kitap okuma kuyruğunu oluşturarak rekor kırmak istediklerini de sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar