Erzurum’da korsan tesisatçı uyarısı

Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte çoğalan korsan tesisatçılara karşı uyanık olunması istendi.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum’da korsan tesisatçı uyarısı

Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte çoğalan korsan tesisatçılara karşı uyanık olunması istendi.

Erzurum Sıhhi Su, Kaloriferciler, Tesisatçılar ve Doğalgaz Odası Başkanı Fatih Kantar, Erzurum’da çok sayıda korsan tesisatçının bulunduğuna dikkati çekerek, “Bu iş çocuk oyuncağı değil. Doğalgaz tesisatı, denetim ve disiplin isteyen bir iştir. Önünüze gelen herkese doğalgaz tesisatınızı emanet etmeyin.” dedi

Kantar, korsan tesisatçıların bir an önce piyasadan uzaklaştırılması gerektiğini kaydederek, yetkili kurum ve kuruluşların acilen harekete geçmelerini istedi. Erzurum’da sıhhi tesisat ve kalorifercilerin sadece yaz sezonunda çalışabildiklerini anımsatan Fatih Kantar, “Erzurum’da inşaat sektörü durgunluk içinde. Hem yeni binaların yapılması, hem de yapılmış olan binaların tesisat işlemlerinin tamamlanması işte bu sezonda mümkün oluyor. Vatandaşlarımız, binalarındaki tesisat işlerini yaptırırlarken, mutlaka tescil ve sertifikasyon gibi vasıfları arasınlar. Çünkü doğalgaz tesisatı, çocuk oyuncağı değildir, su tesisatıyla aynı kategoride değildir. Bu işte can güvenliği söz konusudur, emniyet söz konusudur. Doğalgazı yeni kullanmaya başlamış bir şehir olarak Erzurum’da hiç yoksa 60’a yakın korsan tesisatçı bulunuyorsa, durum çok ciddi demektir. “ ifadelerini kullandı.

KONUTLARIN TESİSAT İŞLERİ KENT DIŞINDAKİ FİRMALARA VERİLİYOR

Öte yandan TOKİ tarafından Erzurum’da uygulanan konut politikalarının, kent ekonomisine katma değer üretecek yerde zarara neden olduğunu öne süren Fatih Kantar, “TOKİ konutlarını yapan müteahhit firmalar, binaların tesisat ve kalorifer işlerini Erzurum’daki firmalarla değil de, kent dışındaki firmalar vasıtasıyla yapıyor. Malzeme dışarıdan geliyor, usta dışarıdan geliyor. Bu şehrin parası dışarı gidiyor. Bu gidişe bir an önce dur denilmelidir. En azından bölgede uygulanacak olan konut politikalarına çekidüzen verilmesi ve yüklenici firmaların lojistik ihtiyaçlarını inşaatların yapıldığı kent sınırlarından temin etmesi sağlanmalıdır.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar