Erzurum'da karla mücadeleye 15 milyon lira bütçe ayrıldı

Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, mart ayına kadar karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürecek.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da karla mücadeleye 15 milyon lira bütçe ayrıldı

Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, mart ayına kadar karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürecek. Genel Sekreter Adnan Yazıcı, karla mücadele çalışmaları için 15 milyon TL bütçe ayrıldığını söyledi.

Bu yıl 5 bin 524 kilometre alanda karla mücadele çalışması yapacaklarını belirten Yazıcı, “İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak Erzurum’a ilk karın yağdığı 25 Kasım tarihinden itibaren karla mücadele çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Erzurum'da 883 Köyde 577 mezrada 5 bin 524 kilometre yol karla mücadele çalışması yapacağız. Karla mücadele çalışmasında 32 greyder, 10 dozer, 5 kar savurma, 11 kar bıçaklı kamyon, 3 kar üstü araç, 32 kar mücadelesinde görevli araç, 20 kar mücadelesinde yükleyici araç olmak üzere toplam 113 araç ve 207 personelimizle çalışmaları yapacağız. Mart ayına kadar, karla mücadele çalışmaları devam edecek. Bu süreç için 15 milyon 44 bin TL bütçe ayrıldı.” dedi

“HAZIR KITAYIZ”

Yağan karla beraber 377 köy yolunun ulaşıma kapandığını hatırlatan Yazıcı, 2 bin 714 kilometrelik alanda yolların açıldığını ifade etti. Ulaşıma kapanan yolların açılması sürecinde personelin çok büyük bir sorumluluğu yerine getirdiğini sözlerine ekleyen Yazıcı, “Fedakarlığın en büyüğünü gösteren ve gece gündüz demeden karla mücadele çalışmalarını sürdüren personelimiz, her yıl olduğu gibi, bu yıl da kendilerinden beklenen hizmeti layıkıyla verecek ve kar yüzünden kapalı tek bir yol bırakmayacaklar. Karla mücadele çalışmaları sürecinde en küçük bir teknik sorununun yaşanmaması için de gerekli hazırlıkları yaptık. İl Özel İdaresi olarak, karla mücadele çalışmaları için hazır kıtayız.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar