Erzurum'da Gezi sanıkları serbest bırakıldı

İstanbul Gezi Parkı olayların katıldıkları iddiasıyla Erzincan'da polis operasyonu ile yakalanan tutuklu 8 üniversite öğrencisi yargılandıkları Erzurum 4.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da Gezi sanıkları serbest bırakıldı

İstanbul Gezi Parkı olayların katıldıkları iddiasıyla Erzincan'da polis operasyonu ile yakalanan tutuklu 8 üniversite öğrencisi yargılandıkları Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri geçen yıl, Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları ve terör örgütü 'TKP/ML-Konferans' üyesi oldukları iddiasıyla geçen yıl haziran ayında aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 8 kişiyi yakalamıştı. Göz altına alınan zanlılar daha sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından terör örgütü üyesi olmak iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün tutuklu sanıklar hakim karşısına çıktı. Suçsuz olduklarını iddia eden zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanıklara destek olmak amacıyla duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile Erzincan Milletvekili Muharrem Işık izledi.

Duruşma sonrasında adliye binası önünde açıklama yapan Milletvekili Aygün," Bu tahliyeler ile Gezi olaylarından dolayı cezaevlerinde tutuklu bulunan tek bir sanık kalmadı. Başından beri Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili hiçbir dava açılmamalıydı. çünkü ortada bir suç yoktu. Bir özgürlük eylemini suça çevirdiler. Bugün de burada Erzurum' da mahkeme Gezi olaylarının bir suç olmadığını bizlere gösterdi. Sonuçtan biz ve tutuklu bulunanlar ile yakınları sevinçli" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar