Erzurum’da Afrika hastalığı yayılıyor iddiası

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Alaca köyünde baş gösteren Afrika hastalığının alınan karantina önlemlerine rağmen çevre köylere de yayıldığı iddia edildi.Sinek ve sivrisinek ısırmasıyla bulaşan, kesin tedavisi olmayan ve öldürücü...

Google Haberlere Abone ol
Erzurum’da Afrika hastalığı yayılıyor iddiası

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Alaca köyünde baş gösteren Afrika hastalığının alınan karantina önlemlerine rağmen çevre köylere de yayıldığı iddia edildi.

Sinek ve sivrisinek ısırmasıyla bulaşan, kesin tedavisi olmayan ve öldürücü olan Afrika hastalığı; Mersin, Adana gibi güney illerde yaygın olarak görülüyor. Söz konusu hastalık, Ramazan'ın ilk günlerinde Erzurum’da da ortaya çıktı. Adana'dan ithal edilen hayvan yemindeki sinek ölülerinden hastalığın Erzurum'daki hayvanlara bulaştığı tahmin ediliyor. Alaca'da 3 kişiye ait 5 büyük baş hayvan yakalandığı Afrika hastalığı nedeniyle Aziziye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimlerce itlaf edilirken, Alaca ve çevre köylerde büyükbaş hayvanların tamamı aşılanıp, hayvan barınakları dezenfekte edildi. Bölgede hastalığın zararlısı sivrisineklere karşı da ilaçlama çalışması başlatıldı.

Alınan tedbirlere rağmen Afrika hastalığının çevre köylerde de baş gösterdiği, hastalığın il geneline sıçramasından endişe edildiği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ise Afrika hastalığıyla ilgili olarak karantina uygulamasının radikal biçimde uygulandığına dikkat çekti. Hastalığın kontrol altına alındığını iddia eden yetkililer, "Afrika hastalığı, bildirimi zorunlu hastalıklar arasında ve öldürücü. Gerekli karantina, aşılama ve dezenfekte çalışmaları Aziziye Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştiriliyor. Hastalık karantinaya alındı. Ciddi bir salgın yok." açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar