Erzurum'da 50 hastanın kalp kapağı ameliyatsız değiştirildi

Atatürk üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kalp Merkezi’nde artık ameliyatsız kalp kapağı değişimi yapılabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da 50 hastanın kalp kapağı ameliyatsız değiştirildi

Atatürk üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kalp Merkezi’nde artık ameliyatsız kalp kapağı değişimi yapılabiliyor. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Sevimli, Erzurum’da 50 hastanın kalp kapağı değişimini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ameliyatsız kalp kapağı değişiminin sadece, Erzurum, İstanbul ve Ankara'da yapılıyor." dedi.

AÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji kalp Merkezi’nde 50 hastanın problemsiz bir şekilde kalp kapağı değişimi gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Sevimli, çeşitli illerden hastaların Erzurum'a akın etmeye başladığına dikkat çekti.

Kalp kapağı değişiminin kasıktan anjiyo yöntemiyle yapıldığını hatırlatan Sevimli, “Kalp kapağı değiştirilen hastalarımızın nefes darlığında büyük rahatlama sağlanıyor. Kalp damarlarını ve beyine giden damarlarının açılımını da yapıyoruz. Bu işlemde hiçbir yer kesilmiyor, dikiş atılmıyor. Böylece hiçbir kanama da olmuyor. İşlemin hemen ardından da hastalarımızın nefes alması rahatlıyor.” dedi.

Tıp Fakültesi Kardiyoloji kalp merkezinde yeni yöntemle kalp kapak hastalıklarında mandal yönteminin de kullanıldığını aktaran Sevimli, “Açık ameliyatla kalp kapakçığı değiştirmek sorun iken, bugün hiç kesi yapılmadan damar yoluyla kalp kapakçığı değiştiriliyor. Bunun öncülüğünü yapmanın iftiharını yaşıyoruz. Türkiye ve dünyada saygınlığı artan Kardiyoloji merkezimizde üst yönetici olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Günlük 130 hasta bize geliyor. Burada hatalarımıza en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Kalp merkezimiz günün yirmi dört saati en iyi şekilde hizmet veriyor. Hastalarımızın buradan mutlu bir şekilde ayrılması bizleri de mutlu ediyor.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar