Erzurum'da 200 askerin katıldığı operasyonla suç örgütü çökertildi

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Şenkaya, Oltu, Olur, Narman ve Tortum ilçeleri ile Artvin ve Erzincan illerinde 'Haberleşme ve Enerji Nakil Kablo Hırsızlığı' suçlarını işleyen ve liderliğini T.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da 200 askerin katıldığı operasyonla suç örgütü çökertildi

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Şenkaya, Oltu, Olur, Narman ve Tortum ilçeleri ile Artvin ve Erzincan illerinde 'Haberleşme ve Enerji Nakil Kablo Hırsızlığı' suçlarını işleyen ve liderliğini T.A. isimli şahsın yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Oltu Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla, 25 Şubat'ta, 200 jandarma personeli ve kendi alanında özel eğitimli 5 köpek ile eş zamanlı yapılan operasyonda, suç örgütü lideri T.A. ile birlikte toplam 15 kişi yakalandı. Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile bu silaha ait 2 adet şarjör ve 105 adet fişek, 1 adet 9 mm tabanca, 8 adet kablo kesme makası, bin 400 kilogram bakır kablo, 9 bin 300 metre Türk Telekom’a ait haberleşme nakil kablosu ele geçirildi.

Yapılan operasyon neticesinde, bu güne kadar meydana gelen 22 faili meçhul hırsızlık olayı da aydınlatıldı. Zanlıların bu hırsızlık olaylarıyla Erzurum il ve ilçeleri ile Artvin ve Erzincan illerinde 200 bin metre haberleşme kablosu çalarak Türk Telekom’u 500 bin TL zarara uğrattığı ileri sürüldü.


CİHAN

Yorumlar