Erzurum zehir soluyor

Erzurum merkezde yaşanan hava kirliliğinden kaçan vatandaşlar soluğu bol güneşli ve oksijenli Palandöken Dağı'nda aldı.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum zehir soluyor

Erzurum merkezde yaşanan hava kirliliğinden kaçan vatandaşlar soluğu bol güneşli ve oksijenli Palandöken Dağı'nda aldı.

    Rüzgarların etkisini yitirmesiyle birlikte şehir üzerinde kirlilikten kaynaklanan kalın bir sis tabakası oluştu. Doğalgazın yaygın olarak kullanıldığı şehirde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın dağıttığı partikül oranı yüksek kalitesiz kömürün kirliliğe neden olduğu ileri sürüldü. Palandöken Dağı'na kayak yapmak ve temiz oksijen almak için çıkan vatandaşlar kirlilikten şikayetçi oldu.

    Erdal Kara isimli vatandaş, Palandöken Dağı'na çıkınca şehir merkezindeki kirliliği bütün vehametiyle görmenin şaşkınlığını yaşadığını dile getirerek "Şehirdeyken bu kirliğini farkına varamıyorduk. Dağa çıkınca buradan şehrin üzerindeki kirliği görünce şaşkına döndüm." dedi.

    Mükerrem Uzun ise şehirde yaşanan hava kirliliğinin ortadan kaldırılması için yetkilileri göreve davet etti. Uzun, şehrin stresinden ve hava kirliliğinden vatandaşları Palandöken'e çıkmaya davet ederek "Şehirde hava kirliliği var. Vatandaşlara tavsiyemiz kayak yapmak ve temiz hava solumak için Palandöken'e çıksınlar." diye konuştu.

    Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 25 derece ölçüldüğü Erzurum merkezde, şiddetli soğuklar nedeniyle bazı vatandaşların plastik kasaları ısınmak için konut ve iş yerlerinde yakmaları da kirlilik oluşturduğu kaydedildi. CİHAN

Yorumlar