Erzurum ve Erzincan'daki sevgi evleri inşaatı yarım kaldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nın taşeron firma aracılığıyla Erzurum ve Erzincan'da yaptırdığı sevgi evleri ve yetiştirme yurt binaları yüklenici firmanının iflas etmesiyle yarım kaldı.TOKİ'nin taşeron firmalara...

Google Haberlere Abone ol
Erzurum ve Erzincan'daki sevgi evleri inşaatı yarım kaldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nın taşeron firma aracılığıyla Erzurum ve Erzincan'da yaptırdığı sevgi evleri ve yetiştirme yurt binaları yüklenici firmanının iflas etmesiyle yarım kaldı.

TOKİ'nin taşeron firmalara iş yaptırması sonucu inşaatların yarım kalması olayının bir yenisi Erzurum ve Erzincan'da yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Erzurum ve Erzincan'daki yetiştirme yurtlarında barınan kız ve erkek öğrencilerin sosyalleşmesi ve ev ortamında yaşayabilmeleri için sevgi evleri projesi önceki yıllarda uygulamaya sokulmuştu. Erzurum Palandöken ilçesi Nene Hatun Kız Çocuk Yuvası önceki yıl yıktırılmış ve yerine 100 öğrenci kapasiteli 7 blok halinde sevgi evi yaptırılması planlandı. Ayrıca Aziziye ilçesinde 50 çocuk kapasiteli bir öğrenci yurdu ile Erzincan'ın merkez Işıkpınar köyünde 70 öğrenci kapasiteli sevgi evi yaptırılması kararlaştırıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın TOKİ'ye ihale ettiği sevgi evleri projesi taşeron firmaya verildi. 2012'nin 6 ayında sevgi evleri ve yurt ihalesi yapıldıktan sonra aynı yılın 9 ayında taşeron firmaya yer teslimi yapıldı. Taşeron firmanın işe başlamasının ardından Erzurum'daki eski Nene Hatun Çocuk Yuvası'nın yerleşkesinde yaptığı sevgi evleri ve idari binaların yüzde 75'ini tamamladı. Ancak firma iflas etti. İflas nedeniyle bu yılın 30 Haziran tarihinde tamamlanıp teslim edilmesi gereken sevgi evleri inşaatı yarıda kaldı. Bakanlık, ilgili taşeron firma ve TOKİ'yle ilgili hukuki girişim başlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, yüklenici taşeron firmanın iflas etmesi nedeniyle Erzurum ve Erzincan'daki sevgi evleri ve yetiştirme yurdu bina inşatalarıyla birlikte çevre ve altyapı çalışmalarının yarıda kaldığını kaydetti. İl Müdürü, konuyla ilgili olarak Bakanlığa bilgi verdiklerini anlattı. Abdulhakimoğulları, geçen yıl temeli atılan ve önemli aşama kateden sevgi evlerinin tamamlanması için gereğinin yapılacağına dikkat çekerek, "TOKİ'nin taşeron firmaya verdiği sevgi evleri yarıda kaldı. Bu sevgi evleri tamamlandığında bölgeye hizmet edecekti." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar