Erzurum Valisi: İl Özel İdaresi belediyeye devredildi, sıkıntı çekebiliriz

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum Valisi: İl Özel İdaresi belediyeye devredildi, sıkıntı çekebiliriz

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi. Vali, İl Özel İdaresi'nin kapatılıp Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinden dolayı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilci ve yöneticilerine bazı yatırımlarda sıkıntı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Vali Ahmet Altıparmak İl Koordinasyon Kurulu nisan ayı toplantısında yatırımcı kurum ve kuruluş yöneticilerine 'tedbirli olun' çağrısında bulundu. Altıparmak, Büyükşehir Belediye Yasası'nın yürürlüğü girmesinin ardından İl Özel İdaresi'nin kapatıldığını hatırlattı. İl Özel İdaresi üzerinden önceki yıllarda önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Altıparmak, "Özel İdare üzerinden yaptığımız önceki yatırımlarda sıkıntı yaşayabiliriz. İl Özel İdaresi'nin kapanmasından dolayı bazı kurumlar, kaymakamlıklar yaşanan bu süreçteki belirsizliği aşabilmek için ilgili bakanlıklardan müşavirlik hizmeti alsınlar. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde personel yetersizliği had safhada olduğu için yatırımları izlemede sıkıntı olabilir. Bu kadro ile yatırımlardaki takip ve denetim çok zor. Bakanlıklardan hızlı müşavirlik talep edilmeli. Bu dönem oturana kadar sıkıntılı geçecek." dedi.

    "AZAMİ GAYRET BEKLİYORUM"

    Vali, Erzurum'da mevsimsel nedenlerle inşaat sezonunun başlamak üzere olduğunu dile getirdi. İnşaat mevsiminde kamu yatırımlarının istenilen seviyeye ulaşması için bütün imkanların seferber edilmesinin gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "İnşaat sezonu önümüzdeki günlerde başlayacak. Bütün imkanların seferber edilmesi için kuruluş amirlerimizin bu konuda azami gayret göstereceklerine inanıyorum ve dua ediyorum. İhale ödenek talepleri biran önce yapılıp, ihaleler zamanında gerçekleştirilse, yatırımlarımızın gerçekleşme oranı da yükselecek."

    Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda sunum yapan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Temsilcisi Ayhan Kabaktepe, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi'ndeki özelleştirme çalışmaları hakkında teknik sunum yaptı. Kabaktepe, Palandöken ve Konaklı'nın uluslararası standartlarına kavuşturulması için yıl içerisinde 40 milyon liralık yatırım gerçekleştiriceleceğine işaret etti. Sözkonusu kayak merkezlerinde iyileştirmenin yapılması halinde Erzurum'un Ortadoğu'nun ve Orta Asya'nın kayak merkezi haline geleceğine vurgu yapan Kabaktepe, "Palandöken ve Konaklı'daki alt yapı çalışmaları sezon sonuna kadar tamamlayacağız. 3 yıl süreli projenin ilk etabını yıl içerisinde 40 milyon liralık yatırımla tamamlayacağız. Palandöken ve Konaklı'nın gondolliftle birbirine bağlanması halinde pist uzunuluğu ortalama 150 kilometreye çıkacak. Bu da Erzurum'u Ortadoğu'nun ve Orta Asya'nın kayak merkezi haline gelmesine neden olur." açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar