Erzurum Valisi Azizoğlu : ' 982 kişi görevden alındı'

"Bu süreçte 'paralel devletle' ilişkisi olduğu düşünülen veya onlara yakınlığı tahmin edilen 982 kişi görevden uzaklaştırıldı. Bunlardan 37'si mahkemelerce tutuklandı"

Google Haberlere Abone ol
Erzurum Valisi Azizoğlu : ' 982 kişi görevden alındı'
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında, bugüne kadar 982 kişinin görevden uzaklaştırıldığını, bunlardan 37'sinin tutuklandığını bildirdi.

Azizoğlu, Erzurum Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, darbe girişimi sonrası yürütülen idari ve adli süreç ile olağanüstü hal kararları uygulamalarına ilişkin bilgi verdi.

Terör örgütüyle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Bu süreçte 'paralel devletle' ilişkisi olduğu düşünülen veya onlara yakınlığı tahmin edilen 982 kişi görevden uzaklaştırıldı. Bunlardan 37'si mahkemelerce tutuklandı. Ülkemizin her tarafında bu örgüte ait okullar, yurtlar ve hastanelere el konuldu. İlimizde de 5 okul, 20 yurt hazineye intikal ettirildi, devirleri yapılarak bu yapının elinden alındı. Bir tane hastanemiz dün gece itibariyle devlet hastanesi haline getirildi. 'Şifa Hastahanesi' olarak bilinen hastahane, Sağlık Bakanlığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dadaşkent hizmet binası olarak tescillendi ve devletin hizmetine girmiş oldu. Görevden uzaklaştırılan ve gözaltına alınan kişiler şu an itibarıyla yargının denetimindedir."






 

Yorumlar