Erzurum Şifa Hastanesi, hizmet halkasını genişletiyor

Özel Erzurum Şifa Hastanesi, Mahallebaşı Çevresini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (ERMAÇEVDER) ile sağlık hizmeti alım protokolü imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum Şifa Hastanesi, hizmet halkasını genişletiyor

Özel Erzurum Şifa Hastanesi, Mahallebaşı Çevresini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (ERMAÇEVDER) ile sağlık hizmeti alım protokolü imzaladı.

    Şifa Hastanesine gelen 200’e yakın ERMAÇEVDER Derneği üyesi öğlen yemeği yedikten sonra üyelerin huzurunda sağlık hizmeti alım protokolü imzalandı. Protokolü ERMAÇEVDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Girgin ve Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga birlikte imzaladı. Tören öncesi konuşan Şifa Hastanesi Başhekimi Sabahattin Dalga, dernek üyelerine teşekkür etti. Dalga, sağlık kuruluşu olarak Mahallebaşı'nın kalkınması ve orada yaşayan insanların sağlık ve huzuru için kanunların elverdiği ölçüde her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

    Şifa Hastanesi’nin Mahallebaşı'nda poliklinik açmasını talep eden dernek üyelerine Başhekim Dalga, “Şu anda yasal olarak bunu yapamıyoruz, ama Şifa Hastanesi'nin üniversite olma talebi var. Süreç devam ediyor izin çıkması durumunda o zaman yasal engel de ortadan kalkacak ancak o gün bu talebinize olumlu bakabiliriz.” dedi.
    
    Erzurum Mahallebaşı Çevresini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Girgin de Şifa Hastanesi’nin sağlık hizmeti alım protokolüne olumlu cevap vermesine teşekkür ederek Mahallebaşı eskiden Erzurum’un tahta kalesi idi. Bunu yeniden canlandırma adına yöneticilerimize sesleniyorum bize verdiğiniz sözleri ne olur artık yerine getirin. Mahallemizdeki bütün semt garajları kaldırıldı. Süt ürünleri çarşısı yıllardır tamamlanmayı bekliyor. Uzun uğraşlar sonucu mahallemizde bankalar şube açtı. Biz istiyoruz burada üniversite şubeleri de açılsın. Esnafımız öğrenci görmek istiyor. Polis, asker kurumları da burada şubelerini açsın. Ben buradan bizi kabul ederek sağlık hizmeti alım konusunda her türlü desteği verecekleri için Şifa Hastanesi’ne de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    İmzalanan protokol gereği, poliklinik hizmetlerinde yüzde 10, SGK'nın ödemediği veya kısmen ödediği hizmetlerde hastane cari fiyat uygulaması üzerinden yüzde 15, check-up uygulamalarında cari fiyat üzerinden yüzde 20 indirim yapılacak. Bir yıl süreyle geçerli olacak protokolden dernek üyelerinin birinci dereceden yakını olan anne baba eş ve çocukları da faydalanabilecek.

    Son olarak Şifa Hastanesi Başhekimi Sabahattin dalga günün anısına Mahallebaşı Çevresini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Girgin’e bakır işlemeli bir plaket vererek tören sona erdi. CİHAN

Yorumlar