Erzurum Şifa Hastanesi çalışanları kan bağışında bulundu

Özel Erzurum Şifa Hastanesi çalışanları Kızılay’a kan bağışında bulundu. Kızılay Kan ekibi Şifa Hastanesi'nde oluşturduğu mobil kabinlerde aralarında hekimlerin de bulunduğu sağlık çalışanlarından gün boyunca kan aldı.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum Şifa Hastanesi çalışanları kan bağışında bulundu

Özel Erzurum Şifa Hastanesi çalışanları Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Kızılay Kan ekibi Şifa Hastanesi'nde oluşturduğu mobil kabinlerde aralarında hekimlerin de bulunduğu sağlık çalışanlarından gün boyunca kan aldı.

Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Ahmet Said Turut, kan ihtiyaçlarını değişik kurum ve kuruluşlara giderek karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Turut, ildeki bütün hastanelerin kan ihtiyacını Kızılay üzerinden karşıladığını ifade etti.
Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga’da, insanı ve sosyal sorumluluk çerçevesinde Kızılay'a kan bağışında bulunduklarını anlattı. Başhekim Dalga, kan bağışlamının önemli bir insanı davranış olduğuna işaret ederek,"Kızılay Kan Merkezinden arkadaşlar önemli bir görev için buradalar, kendilerine elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bütün hastane çalışanlarına kan vermek için gerekli duyurular yapıldı. Sağlık çalışanları olarak bu konuya bizim daha duyarlı olmamız gerekiyor. Çünkü bazen ani ihtiyaç durumunda nasıl koşuşturduğumuzu tüm çalışanlarımız biliyorlar. Biz sağlıkçıyız kan vermeyiz diyemeyiz. İhtiyaç durumunda sağlıkçılar herkesten daha fazla kan bağışı konusunda duyarlı olmalı. Çünkü bir damla kanın hayat kurtardığını en iyi bilenlerdeniz." dedi. CİHAN

Yorumlar