Erzurum Özel Aziziye Lisesi, 'Tiyatro Yarışması'nda ödülleri topladı

Erzurum Özel Aziziye Lisesi, Devlet Tiyatroları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 4'üncü Liselerarası Tiyatro Yarışması'nda 4 dalda ödül kazandı. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği, 4.'üncü Liselerarası...

Google Haberlere Abone ol
Erzurum Özel Aziziye Lisesi, 'Tiyatro Yarışması'nda ödülleri topladı

Erzurum Özel Aziziye Lisesi, Devlet Tiyatroları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 4'üncü Liselerarası Tiyatro Yarışması'nda 4 dalda ödül kazandı.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği, 4.'üncü Liselerarası Tiyatro Yarışması sona erdi. Erzurum Devlet Tiyatroları'nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşma yapan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan tiyatronun edebi türler içerisinde en canlı ve hayata en yakın olan bir edebi çeşit olduğunu belirtti. Tiyatronun görsel hem işitsel yönden izleyiciye seslendiğini, tiyatroda yetenek ve başarının 2 önemli unsur olduğunu ve tiyatronun yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.1961’den bu yana 27 Mart gününün Dünya Tiyatrolar günü olarak kutlandığını belirten Arslan, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

    Arslan’ın konuşmalarından sonra ödül törenine geçildi. Ödülleri Vali Yardımcısı Abdullah İçyer ve İl Milli Eğitim Müdürü Arslan’ın elinden alan, katılımcıların büyük sevinç yaşadığı program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

    Yarışmaya katılan liseler arasında Özel Aziziye Lisesi 4 dalda ödül alarak başarıya imza attı.

Koordinatörlüğünü Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Muhammet Alkan’ın yaptığı yönetmenliğini Akın Öksüz üstlendiği, otobüs terminalinde geçen ve Türkiye'nin gerçeklerini trajik komik bir biçimde gözler önüne seren 'Otogargara' oyunu ile Özel Aziziye Lisesi; en iyi oyun, en iyi dekor, en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu dallarında ödülleri aldı.

Ayrıca 'Otogargara' oyuncularını Okul Müdürü Hasan Basri Tokcan da dizi çılgınlığının reyting kavgalarının ve kaygılarının yaşandığı bir ortamda böylesine güzel ve anlamlı bir başarıya imza attıkları için tebrik ederek genç oyuncuları ödüllendirdi. CİHAN

Yorumlar