Erzurum Hastanesi İnşaatı Ne Zaman Bitecek?

Tamamlandığında Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kampüs hastanesi olacak Erzurum Sağlık Kampüsü'nün ikinci ihalesi 19 Mart'ta gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum Hastanesi İnşaatı Ne Zaman Bitecek?

İnşaat sezonunun 6 ay sürdüğü Erzurum'da ihaleyi alan firmaların halen çalışma başlatmaması kamuoyunda merak konusu oldu.

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ döneminde temeli atılan ancak müteahhit firmalardan birisinin iflas etmesi ve diğerinin de çekilmesi üzerine hastane inşaatı yarım kalmıştı. Daha sonra Danıştay, ilgili firmaların tasfiyesine karar vermişti. Erzurum-Çat karayolu kenarında 200 bin metrekare alan üzerinde yapılacak sağlık kampüsünde; kadın doğum, çocuk hastalıkları, kalp-damar cerrahisi, psikiyatri, onkoloji hastanelerinin yanı sıra yoğun bakım ve ortak acil servis binası projelendirilmişti. 800 yataklı kampüste toplam 6 farklı hastane bulunacaktı.

Son olarak 15 firmanın katıldığı hastane ihalesi 19 Mart'ta gerçekleştirildi. İhaleyi Ankara ve İstanbul ortaklı Nas ve Ermit inşaat 294 milyon lira ile kazandı. Ancak ihaleyi alan ilgili firmalarla sözleşme imzalanmadığı gibi yer teslimi de yapılmadı. 2010'da inşaatına başlanıp, en geç 2013'te tamamlanması planlanan sağlık kampüsü inşaatının, yer teslimi yapılmaması söz konusu firmalar üzerinde tedirginliğe yol açtı. Firma yetkilileri, ihaleyi kazandıklarını ancak işe başlamak için ilgili bakanlığın onayını beklediklerini ifade etti. Erzurum kamuoyu ise hastanesi inşaatının başlanmayacağı ya da Recep Akdağ döneminde projelendirildiği şekliyle yapılmayacağı endişesi taşıyor.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Sağlık Kampüsü Hastanesi'nin ihalesinin gerçekleştirildiğini ancak ihaleye karşı yapılabilecek itirazlar nedeniyle 15 günlük bekleme süresinin verildiğini ifade etti. Vançelik, ihaleyi alan firmanın nisan ayı sonunda inşaat alanında ilk kazmayı vuracağını iddia ederek, "Hukuki süreç devam ediyor. İhaleye itiraz süresi var. Nisan sonunda ihalenin kesin sonucu belli olur. İhaleyi en düşük veren almış değil. İdarenin de kanaati önemli." dedi.

"BÖLGE VE ERZURUM SAHİPLENMELİ"

Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, kampüs hastanesinin projesinde değişikliğe gidilmesine ya da yapımının durdurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Erzurum'un ve bölgenin sosyoekonomik canlılığı açısından Kampüs Hastanesi'nin önemli olduğuna dikkat çeken Güzel, "Bölge halkı ve Erzurumlular milletvekillerine, bakanlara ve hükümete baskı yaparak inşaatın Sağlık Bakanı Recep Akdağ dönemindeki şekliyle hastane projesine destek vermeli. Halk, hastane projesine sahiplenmeli ve takipçisi olmalı. Erzurum'un komşu ülke ve şehirlerin sağlık merkezi konumuna gelmesi için bu hastane çok önemli. Eğer Recep Akdağ dönemindeki projeden taviz verilerek hastane yapılırsa bu şehirde uzman hekimleri tutmak da mümkün olmayacak." diye konuştu.

Yorumlar