Erzurum'da FETÖ kapsamında 227 gözaltı 90 tutuklama

Erzurum'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, bugüne kadar 227 kişi gözaltına alındı, 90 zanlı tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da FETÖ kapsamında 227 gözaltı 90 tutuklama
Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 15 Temmuz'dan bu yana 227 kişi gözaltına alındı, bunlardan 90'ı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda, aralarında asker, polis, hakim, savcı ve öğretim üyelerinin de bulunduğu 227 şüpheli gözaltına alındı.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, darbe girişimi sırasında valiliğe kendini "sıkıyönetim komutanı" olarak bildiren Kurmay Albay Murat Koçak ile kurulması planlanan sıkıyönetim mahkemesinde görev yapacakları belirlenen 8 hakimin de aralarında bulunduğu 90 zanlı tutuklandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal koordinesinde 2 cumhuriyet başsavcı vekili ve 6 savcının görev yaptığı soruşturmada, halen 137 şüpheli gözaltında bulunuyor.

Yorumlar