Erzurum'da 132 bin 190 dekar arazi suyla buluşacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle, kentte 132 bin 190 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da 132 bin 190 dekar arazi suyla buluşacak
Erzurum'da, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 132 bin 190 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Eroğlu ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yarın Erzurum'da 206 milyon liralık 24 tesisten bazılarının temelini atacak, bazılarının açılışını gerçekleştirecek.

Eroğlu ve Akdağ, Erzurum programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yapılacak 19 ve Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) inşa edilecek 1 tesisin temelini atacak. Bakanlar, DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen 4 taşkın koruma tesisinin de açılışını yapacak.
Yakutiye Kent Meydanı'ndaki törende temeli atılacak eserler, Şenkaya Tütenocak, Oltu Şendurak, merkez Karagöbek, Şenkaya Sarıyar, Uzundere, İspir Maden Köprübaşı barajları, 2 gölet, 1 sulama tesisi ile taşkın koruma tesislerinden oluşuyor.

Temeli atılacak tesislerle 132 bin 190 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Ayrıca 3 ilçe, 44 yerleşim yeri ve 136 bin dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.

Eroğlu, 76 müjdeyi açıklayacak

Program kapsamında Eroğlu, Erzurum'a yapılması planlanan 822 milyon lira yatırım bedeline sahip 76 müjdeyi de açıklayacak.

Müjdeler arasında, baraj, sulama tesisleri, taşkın koruma tesisi, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, Nene Hatun Tarihi Milli Parkı Erzurum Kültür Sokağı çalışmalarının tamamlanması, 3 otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.
Törende, Erzurum'daki 20 aileye süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, seracılık, fenni arıcılık, güneş enerjisi ve gelir getirici türler için Orköy sertifikası verilecek.

Yorumlar