Erzurum baharda kışı yaşıyor

Türkiye'nin batı bölgeleri yazı yaşarken Erzurum kışı yaşamaya devam ediyor. Erzurum'da gece en düşük hava sıcaklığı 15 derece olarak ölçüldü.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum baharda kışı yaşıyor

Türkiye'nin batı bölgeleri yazı yaşarken Erzurum kışı yaşamaya devam ediyor. Erzurum'da gece en düşük hava sıcaklığı 15 derece olarak ölçüldü. İl merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin altındaki Erzurum, önceki 2 gün boyunca kar ve soğuklara teslim oldu. Sabah saatlerinden itibaren hava sıcaklıkları il merkezinde arttı. Gece termometrelerin eksi 15 dereceyi gösteridği Erzurum'da gündüzleri aynı termometreler 8 santigradı gösterdi. Kar yağışının gece saatlerinde etkisi yitirmesiyle belediye ekipleri il merkezinde yol ve caddelerde kar kürüme ve temizlik çalışması başlattı. Ev ve iş yerlerinin çatılarında dev buz sarkıtları oluştu. Seçim nedeniyle okulların tatil olmasını bilen çocuklar evlerinin bahçesinde kardan adam yaptı, oyun parklarındaki masaların üzerinde biriken karların üzerinden atlayarak kışın ve çocuk olmanını tadını çıkartı. CİHAN

Yorumlar