Erzin'de taraftar kötü tezahürata izin vermeyecek.

Hatay'ın Erzin ilçesinde oynanan maçlarda kötü tezahürata izin verilmeyecek. Geçtiğimiz hafta oynanan Erzin Belediyespor ile Şanlıurfa Karaköprüspor maçı sırasında yaşanan olaylara adı karışan taraftar grubu basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Erzin'de taraftar kötü tezahürata izin vermeyecek.

Hatay'ın Erzin ilçesinde oynanan maçlarda kötü tezahürata izin verilmeyecek. Geçtiğimiz hafta oynanan Erzin Belediyespor ile Şanlıurfa Karaköprüspor maçı sırasında yaşanan olaylara adı karışan taraftar grubu basın toplantısı düzenledi. Kendi bilmez birkaç taraftarın yaptığı hareketlerin kendilerine mal edildiğini söyleyen ilçenin ilk taraftar grup olan İstiklal’in kurucusu Yaşar Aykaç, maç sırasında kötü tezahürat edenleri tespit edeceklerini söyledi.

Geçen pazar Erzin Şehir Stadyumunda oynanan Bölgesel Amatör Ligi (BAL) müsabakasında bazı taraftarlar maçın hakemine ve rakip takım oyuncularına kötü tezahüratta bulunmuştu. Bunun üzerine harekete geçen İstiklal taraftar grubu basın toplantısı düzenledi. Sporun temel amacının bireylerin sosyal, psikolojik, fiziksel, kültürel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunarak sağlıklı yaşamalarını sağlamak olduğunu belirten Yaşar Aykac, taraftar grubu olarak hak edip kazananı her zaman alkışladıklarını söyledi. Sahalarında oynadıkları son maçta istemeyen bazı görüntülerin yaşandığını belirten Aykaç, ''Herkesin tribüne gelerek maçı izlemeye hakkı var. Oraya gelen insanların ne amaçla geldiklerini bilemeyiz. Bizim amacımız grubunda lider olan ve şampiyonluğa koşan Erzin Belediyespor'u desteklemek. Biz her zaman taraftarımıza uyarılarda bulunuyoruz. Kötü sözlerden kimseye fayda gelmez. Küfür sporun ruhuna aykırıdır. Taraftar grubu olarak sahamızda oynanan maçlarda küfür istemiyoruz. Küfür edenleri tespit edeceğiz. Yetkililere de bu konuda yardımcı olacağız.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar