Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde 85 kursiyere arıcılık kursu verildi

Erzincan’da arıcılık sektöründe verim ve kalitenin artırılmasını sağlamak amacıyla, Otlukbeli ilçesinde arıcılık kursu açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde 85 kursiyere arıcılık kursu verildi

Erzincan’da arıcılık sektöründe verim ve kalitenin artırılmasını sağlamak amacıyla, Otlukbeli ilçesinde arıcılık kursu açıldı. 85 kursiyerin katıldığı eğitim programı süresince katılımcılara toplam 88 saat süresince modern arıcılık eğitimi verildi.

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden ziraat teknikeri Ahmet Tolga tarafından verilen kurs programı boyunca kursiyerlere modern arıcılık, arı hastalık ve zararlıları, arı bakım ve besleme, arılarda ilkbahar ve sonbahar bakımı, arıcılıkta verimin artırılması gibi birçok konuda bilgi verildi. Kursa katılarak belge sahibi olan arıcılar Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yürütülen IPARD Projesi hibelerinden de faydalanabilecek.

Kursun tamamlanmasının ardından düzenlenen törene Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ da katıldı. Sertifika töreninde kursiyerlere seslenen İl Müdürü Karadağ, bal üretiminin önemine değindi. Kovan sayısı ve buna bağlı bal üretiminde dünya genelinde 4. sırada olduğumuza değinen Karadağ, bal üretiminde ABD ve Çin gibi büyük ülkelerle rekabet edebilmek için bu işin profesyonelce yapılması gerektiğini söyledi.
İl Müdürü Karadağ’ın konuşmasının ardından kursiyerler belgelerini Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ve Otlukbeli Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Cemil Korkmaz takdim etti.
CİHAN

Yorumlar