Erzincan’ın kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlandı

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü düzenlenen törenler ile kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan’ın kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlandı

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü düzenlenen törenler ile kutlandı. Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan programda, daha sonra Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek, şehit mezarlarına dualar eşliğinde karanfiller bırakıldı.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen 13 Şubat Erzincan düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü programına Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil ve askeri erkanın yanı sıra öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Bugün Erzincanımızın düşman işgalinden kurtarılışının 96. yıl dönümünü kutluyor olmanın, haklı onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz. Erzincanımız tarih içerisinde yaşanan çok büyük acılar, felaketler ve yokluklarla birlikte geçtiğimiz yüzyılda yaşanılan işgal günleri ve muhacirlik günlerini de ecdadımız için yokluk, yoksulluk ve çile dolu yıllar olarak beraberce yaşamıştır. Bugün bu topraklarda yaşayan herkes insanlık tarihine kara bir sayfa olarak geçmiş olan acı, sıkıntı, çile dolu günleri yaşamış olan neslin çocuklarıdır. Bizler 10 binlerce yiğidini bu bayrak ve topraklar uğruna feda etmiş bir neslin torunlarıyız. Ancak, tarih bize şunu haykırıyor; ‘Öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirmiş, bu millete karşı sarf edilen her çaba ve gayret zulmün ve zalimin karşısına daha da güçlü bir milleti çıkartmıştır.’ Bizler güzel Anadolu’muzun birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan model şehirlerinden birisiyiz. Aramızda çıkartılmaya çalışılan her türlü kavga ve bu kavgaları çıkartmaya çalışan işbirlikçilerinin maksat ve amaçlarının ne olduğunun, neye hizmet etmeye çalıştıklarını en iyi Erzincan ve Erzincan halkı bilir.” açıklamasında bulundu.

ŞEHİTLER MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri, gün içerisinde düzenlenen programlar ile devam etti. İl protokolünün katılımı ile Garnizon Şehitliği'nde tören düzenlendi. Şehitlik anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Yüksel Çakır tarafından Garnizon Şehitliği, şeref defteri imzalandı.



CİHAN

Yorumlar