Erzincan'dan Valiliği'nin yasağını, EGM Türkiye geneline taşıdı

Erzincan Valiliği'nin, emniyet kemeri kullanımını ortadan kaldırdığı için can kaybına neden olan sahte emniyet kemeri tokası satışı ve kullanımını yasaklayan kararı, örnek uygulama olarak değerlendirilerek, Türkiye geneline teşmil hale getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'dan Valiliği'nin yasağını, EGM Türkiye geneline taşıdı

Erzincan Valiliği'nin, emniyet kemeri kullanımını ortadan kaldırdığı için can kaybına neden olan sahte emniyet kemeri tokası satışı ve kullanımını yasaklayan kararı, örnek uygulama olarak değerlendirilerek, Türkiye geneline teşmil hale getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM) genelge yayımlayarak, 81 il valiliğinden sahte emniyet kemeri tokası kullanımı ve satışının yasaklanmasını istedi.


Erzincan'da kasım ayında meydana gelen kazada Ersin Coşgun(31) ve nişanlısı Esra Gerek(25) hayatların kaybetmiş, kazadaki can kaybının emniyet kemeri ikaz sesini kesmek için, kemer yuvasına 'toka' takılmasının önemli rol oynadığı belirlenmişti. Bunun üzerine harekete geçen Erzincan Valiliği bir genelge yayınlayarak, il genelinde emniyet kemeri tokasının satılmasını ve kullanılmasını yasaklamış, uymayanlara da Kabahatlar Kanunu'na göre 182 lira ceza kesileceğini açıklamıştı.

RESMİ ARAÇLARDA DAHİ KULLANILIYOR

Vali Abdurrahman Akdemir'de, son dönemde il ve ülke genelinde hatta resmi araçlarda bile emniyet kemeri sinyalini engellemek amacı ile emniyet kemeri yerine bu aparatların kullanıldığını belirterek," Emniyet kemeri kullanımını ortadan kaldırdığı için sürücü ve yolcuların can kayıplarına, ciddi yaralanmalarına sebebiyet veriyor. Bu konuda herhangi bir mevzuat düzenlemesi yok. Valilik olarak bir karar aldık ve bu aparatların il genelinde satışını, kullanılmasını, araçta bulundurulmasını yasakladık." demişti. CİHAN

Yorumlar